İşgalden Kurtuluşun 96. Yılını Kutladık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’in Düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü coşkulu törenlerle kutlandı. Törenler kapsamında ilk olarak Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, makamında tebrikleri kabul etti.

      Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırıldığı törenin ardından Türk Bayrağı Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e takdim edildi.

   

Burada halka hitap eden Süleyman Çelik, 96 yıl öncesini yeniden yaşadıklarını belirterek, ‘Rabbim,  Nice kahramanlar yetiştirmiş bu topraklara, bir daha düşman gölgesi düşürme. 

Kalbi, iman, vicdan ve inanç ile çarpan bu milleti, dünyada ve ahirette kimseye muhtaç ettirme.  İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümünde, uğruna nice şehitler verilen Al Bayrağımızı, bugün, büyük bir onur ve şerefle teslim alıyorum. 

   Şehitlerimizin kanıyla ala bürünmüş, 

   Bu topraklar üzerinde yaşayan, farklı din, dil, ırk ve kültürden milyonlarca insanı kucaklayan ve tek çatı altında birleştiren, aynı zamanda da sahiplenildiği toplum üzerinde en çok saygı gösterilen, dünyanın en değerli sembollerinden biri Türk Bayrağıdır.

   Yüzyıllardır pek çok farklı kültürü kardeşçe bir arada yaşatmayı başaran bu medeniyeti, bizleri, parçalamak suretiyle birbirimizden ayırmak isteyenler, tıpkı dedelerinin defalarca hezimete uğradığı gibi, bugün de başarılı olamayacaklar ve tekraren yenilgiye uğrayacaklardır.

Çünkü bizi onlardan ayıran çok önemli bir fark var;

Bu fark; imandır.

Bu fark; inançtır.

Bu fark; birlik ve beraberlik duygusudur.

Bu fark; dünyanın jandarmalığını üstlenmek, despotluk yapmak değil, 

Bu fark; komşusu açken tok uyuyamayan bir kültürün mirası,

Bu fark; dünyanın en ücra köşesinde, bir çocuğun gözyaşının, tek damlasına sızlayan, vicdanın sesidir.

   Haçlı ile hilalin mücadelesinde, adeta tek cephede yer almış emperyalist güçler 15 Temmuz’da olduğu gibi çeşitli argümanlarla saldırılarına devam etmekteler. Bugün de ekonomimizi etkilemek adına çeşitli argümanları kullanarak saldırılarını, yıldırma politikalarını sürdürmekteler. Ama bizler yılmayacağız, her zaman bir ve beraber olarak tüm sıkıntıları, çok çalışarak birlikte aşacağız.

   Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ifade ettiği gibi;

“Sahipsiz olan vatanın batması haktır.

 Sen Sahip olursan bu vatan batmayacaktır.” 

   Bu duygularla sözlerime son verirken, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile milletimiz var olduğu günden bu yana, bu kutlu yolda canını veren tüm şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi de minnetle anıyorum’ dedi.

   Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Süleyman Çelik, gelen konukları Belediye Meclis Salonunda ağırladı.

   Kutlamalar kapsamında Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri bir gösteri sundu.

   Kutlamalarda ayrıca Kıplepınar ve Selimiye Şehitlikleri de ziyaret edildi. Haber: Harun Sak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşgalden Kurtuluşun 96. Yılını Kutladık
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.