Kirazlıyayla asayiş dinlemedi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Kirazlıyayla Köyü'nde, 1800'lü yıllarda açılıp işletilmeye başlanan maden sahasındaki tansiyon yine yükseldi. Meyra Madencilik firması tarafından işletilmeye devam edecek olan maden sahasıyla ilgili gerginlik yine tırmanmaya başladı.

   Bölgede yatırım çalışmalarını sürdüren Meyra Madencilik Sözcüsü Maden Yüksek Mühendisi Dr. Mustafa Zengin, son gelişmeleri değerlendirdi. Yasal izin süreçlerini uzun zamandır tamamlamış olan ve iş planını uygulamaya çalışan maden işletmesinin büyük bir provokasyonla karşı karşıya olduğunu belirten Dr. Zengin, "Normal süreç devam ederken olayların bu noktaya gelmesiyle ilgili birçok iddia mevcut. Uzun zamandır köylüye bu konuda birçok yanlış bilgi aktardığı söylenen Belediye Meclis Üyesi Şafak Erdem'in bu olayları yönettiği köyde kurulan derneğin bizzat kendinden talimat aldığı da köyde bazı kişiler tarafından iddia ediliyor" dedi.

Dr. Zengin'in açıklaması şöyle:

"Şafak hanım şimdi ne yapalım?"

Madene karşı gerçekleştirilen eylemde, bir grubun özel mülkiyet alanı olan maden sahasına girdiği, bazı kadınların çocuklarını öne sürdüğü, kadınların maden çalışanlarına küfürler ettiği de kayıt edilenler arasında. Bu grupta birinin telefonla, "Şafak Hanım, kadınlar oturdu, jandarma geldi, şimdi ne yapalım" dediği de iddialar arasında.

Olayları çıkaran ve maden çalışanlarına, mühendis ve işçilere sopalarla saldırmaya çalışan bu grup, ne jandarma, ne kural ve yasa, ne koronavirüsü dinledi. Özel mülkiyete tecavüz ettiklerini bile umursamadılar.

"Devletin kolluk kuvvetlerini hiçe saydılar"

Köyden bir grup insan, bu devletin kolluk kuvvetlerine ve devletin madenine karşı bu denli kural tanımaz davranmasının arkasında ne olduğu merak konusudur.

"Mesele arazi satışı mı?"

Gündeme gelen diğer iddia ise arazi satışı meselesidir. Arazilerini madene satmak isteyen birkaç kişinin bunun sonuç vermemesi sonucu gerçekleşen olayları desteklemesi ve bazılarının bizzat bu olayların içinde yer alması.

Şafak Erdem'in köyde kurdurduğu derneğin başkanı AK Parti'li olduğunu, Reis hayranı olduğunu söylese de, Şafak Hanım'ın yönlendirmeleri ile hareket ettiği köyde söylenenler arasındadır.

 "Muhtarın evini taşlamak istediler "

 Muhtarlık seçimini kaybedip kazanan muhtara karşı husumet besleyenlerin bu durumu fırsat bilerek halkı muhtara karşı kışkırttığı da, muhtarın evini basmaya çalışıp taşlamak istedikleri son anda jandarmanın engellediği köyden gelen iddialar arasında.

Eski muhtar Hasan Eren'in hanımının olaylarda baş safta yer alması da bu olayları adeta doğrular nitelikte.

Bu olayları yönetenlere ve köy halkına söylenebilecek son söz ise şudur: "Yasalara uymalıyız. Tüm yasal izinlerini devletin kurumlarından almış bir yatırımın önünü kesme çabaları, size de ülkemize de bir yarar getirmeyecektir."

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kirazlıyayla asayiş dinlemedi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.