Kitap Kafe 20’nci kuruluş yılını kutluyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çay içerek sohbet etmenin de mümkün ve yararlı olacağı anlayışıyla kurulan ve bir başkası tarafından rahatsız edilmeden bazen çok kişisel, bazen de son derece toplumsal konuların konuşulduğu Kitap Kafe, 20 yılı geride bıraktı.

Bünyesinde 5 bin kitap barındıran mekânın kurucusu Hüseyin Şentürk, kendine özgü kuralların işlediği mekânın kuruluşundan bugüne öyküsünü anlattı. Şentürk, “Herkesin Kitap Alacak Kadar Parası, Okuyacak Kadar Zamanı Vardır” sözünü vurgulayıp “bir bardak çay için bile…” derken bu mekânı adres gösteriyor.

2002 yılında kurulan Kitap Kafe 20 yaşını geride bıraktı. Kitap Kafe’nin kurucusu Hüseyin Şentürk, “Kuruluş felsefemiz vardı. Para kazanmak her zaman ikinci planda kaldı. Geçen süre içinde onu koruduk. Bu çok kolay olmadı ama başardık" dedi.

Çay içerek sohbet etmenin de mümkün ve yararlı olacağı anlayışıyla kurulan ve bir başkası tarafından rahatsız edilmeden bazen çok kişisel, bazen de son derece toplumsal konuların konuşulduğu Kitap Kafe, bünyesinde 5 bin kitap barındırıyor. İsteyen herkes bu kitaplardan yararlanabildiği gibi geriye dönük zor bulunur birçok kitabın temin edilebildiği bir mekân olarak hizmet veriyor.

"Müşterilerimiz De Duyarlı"

Kuruluştan bu yana her bakımdan zorlandıkları dönemler olduğunu, Kitap Kafe'yle ilgili başlangıçta belirledikleri kuralların kabul edilmesi için çok çaba sarf ettiklerini anlatan Şentürk, "Kamuya açık bir işyerinde gürültü etmenin, çekirdek yemenin ve evindeymiş gibi davranmanın uygunsuzluğunu anlatırken birçok müşterimizi üzdük. Bugün itibariyle böyle sorunlarımız yok. Özen gösterdiğimiz konularda müşterilerimiz bizim kadar duyarlı davranıyorlar” diye konuştu.

"Yaşadığım Sürece Burası Da Yaşayacak"

“Herkesin Kitap Alacak Kadar Parası, Okuyacak Kadar Zamanı Vardır” sözünü kendine slogan yapmış olan Kitap Kafe, “bir bardak çay için bile” derken bu mekânı adres gösteriyor.

Hüseyin Şentürk, geride kalan 20 yılı özetlerken Kitap Kafe ile ilgili şunları söylüyor:

“Kitap Kafe, sözün, kitabın, sohbetin, bildiğini paylaşmanın, dinlemenin ve yan masadakini rahatsız etmeden tartışabilmenin mekânı. Her şeyden önce benim için çok önemli. Evimden sonra, mutlu olduğum tek adres olduğunu söyleyebilirim. Tek başıma bile olsam bir günün tamamını burada geçirebilirim. Bu anlamda vazgeçilmezim ve bir anlamda terapi adresim. Geride bıraktığımız 20 yılda bu hep böyle oldu. Kitap Kafe, yaşadığım sürece hizmet verecek. Bazen, 'Kitap okuyan var mı?' diye soruyorlar. Dikkat ediyorum, bu soruyu soranların kitapla ilgili kurulmuş bir bağlarının olmadığını ve kitap okumadıklarını fark ediyorum. Ben yine de cevap vereyim. Evet, kitap okuyan var ve sayıları da küçümsenmeyecek kadar çok. Ancak konu sadece kitap okumada değil. İçinde kitap olan bir mekânda her şey farklı olur. Kitap Kafe’nin farklı olmasının nedeni de budur. Kitap, bazen sayfasını açmasanız bile insana sirayet eder. Havasını teneffüs etmek bile, astım için değilse bile ruh sağlığı için yararlıdır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kitap Kafe 20’nci kuruluş yılını kutluyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.