Kurtuluşun 97. Yılını Coşkuyla Kutladık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’in Düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü coşkulu törenlerle kutlandı.

Törenler kapsamında ilk olarak Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, makamında tebrikleri kabul etti. Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırıldığı törenin ardından Türk Bayrağı Belediye Başkanı Davut Aydın’a takdim edildi. Burada halka hitap eden Başkan Davut Aydın, 97 yıl öncesini yeniden yaşadıklarını belirterek, “Bugün, her bir adımı şehit kanları ile sulanmış bu topraklarda, Ceddimize olan vefa günümüz, Bugün ölümü bir an düşünmeden, cephede savaşan Gazilerimize Minnet günümüz, Bugün göğsümüzün gururla kabardığı gün, Bugün şafaklar gibi dalgalanan şanlı Hilal’in gölgesinde huzurla toplandığımız gün, Bugün Kurtuluş Günümüz. Bugün, Kuruluşun da Kurtuluşun da adı YENİŞEHİR” diyen Aydın sözlerini şöyle tamamladı.

“Atalarımız; tüm imkânsızlıklara rağmen, düşman karşısında birlik ve beraberlik çatısı altında kenetlendikleri için bu zaferler kazanıldı, bu topraklar gerçek sahiplerine, bizlere eşsiz bir miras olarak teslim edildi.  İşte bu duygu ve bilinçle, bugün Bayrağımızı teslim alıyorum. Bu emaneti büyük bir gururla teslim alırken, Osmanlı’nın ilk Başşehri Yenişehir’imizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümünü kutluyor, Kurtuluş Savaşımızın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum’

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Davut Aydın, gelen konukları Belediye Meclis Salonunda ağırladı ve aşure ikramında bulundu.

Kutlamalar kapsamında Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri bir gösteri sundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurtuluşun 97. Yılını Coşkuyla Kutladık
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.