Mahkeme YTSO’nun Talebini Haklı Buldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2011 yılında başlattığı hukuki süreç sona erdi. Mahkeme YTSO’nun talebini haklı buldu. Buna göre YTSO, 2011 yılında, sosyal tesis inşaatı için harcadığı parayı faizi ile birlikte Yenişehir Belediyesi’nden geri alacak.

2011 yılında, Yenişehir Belediyesi tarafından Yenişehir Ticaret Odası’na sosyal tesis yapmak üzere tahsis edilen, sonrasında ise ruhsat ve inşaatına başlanan sosyal tesis yine Yenişehir Belediyesi tarafından “inşaat ruhsat ve projesi ile eklerine aykırı imalatlar yapıldığı” gerekçesiyle mühürlenmişti.

Yenişehir belediyesi daha sonra YTSO ile yaptığı sözleşmeyi tek taraflı olarak bozmuş ve tesisi kendisi işletmeye karar vermişti.

YTSO konuyu yargıya taşıdı ve söz konusu yapımını tamamladığı tesis için harcadığı parayı Yenişehir Belediyesi’nden istedi. Yasal süreç yaklaşık 2 ay önce tamamlandı. Mahkeme YTSO’yu haklı buldu ve harcanan tutarı faiziyle birlikte geri ödenmesine karar verdi.

Seçimler öncesinde gündeme gelen bu alacak talebi seçimler sonrasında başkan Davut Aydın’ın önüne geldi.

Konuyu YTSO Başkanı Orhan Torun ile görüştük. Torun, mahkeme kararını doğruladı ve söz konusu tutarın 400 bin lira civarında olduğunu belirtti. Yenişehir Belediye hakkında bir icra takibinin söz konusu olmadığını belirten Torun, kesinleşen mahkeme kararının karar her iki tarafa da tebliğ edildiğini söyledi.

2011 yılında ne olmuştu?

Sorunun Cevabı, Dönemin Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil’in Belediye Meclis Toplantısında Eleştirileri cevaplarken yaptığı konuşmanın içinde.

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın İznik Yolu üzerindeki sosyal tesis inşaatının, projeye aykırı yapılması nedeniyle mühürlendiğini belirten Cingil, Ticaret Odası Meclis Başkanı Süleyman Çelik ile Ticaret Odası Başkanı Halil Büyükkardeşler’in; bu konuda kendi meclis ve yönetim kurulu üyelerine, Yenişehir Belediye Meclis Üyelerine ve kamuoyuna yalan-yanlış bilgi verdiklerini ifade ederek, en hafif tabiriyle bunun hem ayıp hem günah olduğunu söyledi. Kendilerini defalarca ikaz etmelerine rağmen Çelik ve Büyükkardeşler’in; “Yasa tanımazlık-kural tanımazlık içinde olduklarını, kimseyi takmayan bir havaları olduğunu belirten Cingil, böyle bir şeye asla izin veremeyeceklerini ifade etti. Cingil; “Bana oy versin ya da vermesin, haksız hiçbir talebi karşılamam” dedi.

Yenişehir Belediyesi Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı, dün saat: 14.00’da Yenişehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantının başında söz alan Yenişehir Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Vedat Aşık, Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Tesisleri inşaatının, belediye tarafından mühürlenerek durdurulması konusunda belediye meclisine bilgi verilmesini istedi.

Başkan Cingil; “Bu konudaki gelişmeleri hayretle izliyoruz. Yenişehir Belediye Meclisi tarafından 10 yıl süre ile Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Tesisleri yapımı ile ilgili kiraladığımız yerde yapılan inşaat, projeye aykırı olarak sürdürülmek istenmiştir. Söz konusu inşaatın projeye aykırı olarak devam ettiği konusunda belediyemize çeşitli ihbarlar geldi. Bunun üzerine görevli teknik arkadaşlarımız inşaatı denetledi. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Süleyman Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Halil Büyükkardeşler, yetkili teknik görevlilerimiz tarafından defalarca, inşaatın projeye uygun şekilde devam etmesi gerektiği konusunda uyarılmıştır. Ben de bu konu ile ilgili olarak hem Meclis Başkanı Süleyman Çelik’i, hem de Oda Yönetim Kurulu Başkanı Halil Büyükkardeşler’i defalarca uyardım. Ancak bu uyarılara rağmen, inşaat projeye aykırı olarak devam etmiştir. Bunun üzerine Yenişehir Belediyesi görevlileri, 18 Eylül’de inşaata giderek projeye aykırılıkları tespit etmiş ve bir tutanak tanzim etmişlerdir. Buna rağmen, inşaat hızla devam etmiştir. Yenişehir Belediyesi görevlileri, 22 Eylül’de ikinci defa inşaata giderek, tekrar tutanak tutmuşlar ve inşaatın projeye uygun olarak devam etmesi gerektiğini ifade etmişler. Bütün bu gelişmeler üzerine, Ticaret Odası Meclis Başkanı Süleyman Çelik; “Başkanım, bu akşam toplantı yapacağız. Toplantının ardından size döneceğiz” demesine rağmen, bana dönmemiştir. Bunun üzerine ben kendisini aradım. Bana; “Arkadaşlarımız inşaatın bu şekilde daha iyi ve daha güzel olduğunu” dediklerini ifade etti. Yaptığımız tüm uyarı ve ikazlarımıza rağmen, Ticaret Odası Meclis Başkanı Süleyman Çelik ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Büyükkardeşler’in bu tutumu kabul edilemez idi. 27 Eylül tarihinde söz konusu inşaat, belediye görevlilerimiz tarafından mühürlenerek durdurulmuştur. Kim olursa olsun; Belediye Meclisi’ni tanımayız, Belediye Başkanı’nı tanımayız, Kanunları-imar mevzuatını tanımayız diyemez. Buna asla müsaade edemeyiz. Bütün bunlar olurken, kendi meclis ve yönetim kurulu üyelerine, belediye meclis üyelerine ve kamuoyuna yalan-yanlış bilgi vermeleri, en hafif tabiri ile hem ayıptır, hem günahtır. İnşaat; sadece çocuk parkının yerinin değişmesi ve yeşil alana fazla taş döşenmesi nedeniyle değil, projeye ciddi aykırılıklar nedeniyle mühürlenmiştir. Ben çocuk değilim. AK Parti’nin en eski belediye başkanıyım. Bana oy verdi diye hiç kimsenin haksız taleplerini karşılamam.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mahkeme YTSO’nun Talebini Haklı Buldu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.