Mayıs Meclisi Yapıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi mayıs ayı meclisi gerçekleştirildi. Meclis öncesi konuşan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir’i güzelleştirmek için yapılan çalışmaların devam ettiğini belirterek, ‘Alican Caddesindeki çalışmalar bitmek üzere. Diğer ihalesi yapılan çalışmalarda da çalışmalar aksamadan sürüyor. Önümüzde önemli bir seçim var. Yenişehir’den de değişik siyasi partilerden aday adaylarımız var. Hepsine başarılar diliyorum’ dedi.

AKP grubu adına konuşan Zekai Dündar’da meclisin hayırlı olmasını dileyerek milletvekili aday adaylarına başarılar diledi.

MHP grup sözcüsü Mesut Bedel de  meclis öncesi Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e bazı sorular sordu. Mesut Bedel, ‘Kırsal mahallelerde Çiftçi Malları Koruma Kurulu’nun borçlular listelerini asmışlar. Bu kurul çiftçi için ne yapıyor. Arazide yapılan hırsızlık olayları ile ilgili hiçbir çalışmaları yok. Ne veriyorlar da ne parası istiyorlar? Mobese çalışmaları ne aşamada? Belediye Meydanında çalışmalar başlamış. Burada tam olarak ne yapıldığına dair bizim bilgimiz yok. Bu konuda bize bilgi verirmisiniz? Yaz ayları geliyor su sorunu olan kırsal mahallelerin su sorunu ne oldu. BUSKİ bu sorunların çözümü için neler yapıyor? Yine yaz aylarının gelmesi ile vatandaşlarımızın piknik için kullandığı alanlarla ilgili neler yapılıyor? Ramazan Sokağının yeri bize göre uygun değil. Bu sokağın kültür sitesinin önüne yapılmasını talep ediyoruz’ dedi.

   İYİ Parti adına konuşan Ercan Özel de yaptığı konuşmada, ‘Siyasi parti önemli değil. Yenişehir’in artık TBMM’de temsil edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnşallah hangi partiden olursa olsun bir arkadaşımız Milletvekili seçilebilir. Belediyemizin yaptığı çalışmalar içinde şahsınızda bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çevre yolunda özellikle Kozdere ve Barcın kavşaklarında tehlike devam ediyor. Buralara sinyalizasyon yapılması gerekiyor. Çöp toplama konusunda da ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Saatlere çok yanlış ilçe trafiği adeta kilitleniyor. Ayçiçeği kurutma tesisleri ile ilgili neler yapıldı? Mevsimlik işçilerimiz gelecek onlarla ilgili bir çalışma yapıldı mı? Piknik alanlarının bakımının bir an önce yapılması gerekiyor’ dedi.

   Kendisine yöneltilen soruları tek tek yanıtlayan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, daha sonra gündeme geçti.

10 maddelik Belediye Meclisi tartışma yaşanmadan sona erdi. Haber: Harun Sak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mayıs Meclisi Yapıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.