Mecliste Önerge Tartışması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi Nisan ayın meclis toplantısına İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel’in verdiği 10 önerge damga vurdu.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in yapılan hizmetleri anlatmasından sonra söz alan AK Parti sözcüsü Zekai Dündar, meclisin hayırlı olmasını diledi.

MHP sözcüsü Serhat Savcı’da MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in adının Yenişehir’de bir yere verilmesi konusunda meclise bir önerge verdi.

Ardından söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Ercan Özel de vatandaşın taleplerinden oluşan 10 maddeyi gündeme alınması gerekçesi ile Belediye Başkanına sundu.

Maddelerin tek tek okunmasına ve gündeme alınmasını isteyen Ercan Özel’e ilk tepki Zekai Dündar’dan geldi. Önergelerin çok uzun olduğunu belirten Zekai Dündar, Ercan Özel’i sert bir dille eleştirdi. Ercan Özel’inde aynı sertlikle cevap vermesi üzerine ikili arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Devreye giren Belediye Başkanı Süleyman Çelik de 10 önergeyi okutup tek tek oylattı. MHP’nin verdiği MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in adının Yenişehir’de bir yere verilmesi konusundaki önergesi oy birliği ile kabul edilirken Ercan Özel’in verdiği önergeler AK Parti ve MHP’lilerin oyları ile meclis gündemine alınmadı

10 önergeden biri olan Alparslar Türkeş, Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun isimlerinin Yenişehir’de bir yere verilmesi maddesini önce ret eden AK Parti ve MHP’li üyeler yeniden görüşülmesini talep ettiler. Bunun üzerine Zekai Dündar, İYİ Parti’nin verdiği önergenin aynısını sözlü olarak verdi. İYİ Partinin aynı önergesini kabul etmeyen AK Parti ve MHP’li üyeler bu kez Zekai Dündar’ın sözlü önergesini kabul ettiler.

   Yaşanan tartışmaların gölgesinde başlayan meclisin gündem maddeleri sakin geçti.

   Mecliste daha sonra komisyon seçimleri yapıldı. Bir yıl süre ile 3’er kişilik komisyon üyelikleri oy birliği ile kabul edilirken. Yapılan seçimlerde Encümen Üyeliğine Zekai Dündar ve Hasan Sabri Kapoğlu, Plan Bütçe ve Tarife Komisyonuna AK Parti’den Zekai Dündar, İbrahim Burhan ve MHP’den Nurettin Aydın, İmar Komisyonuna AK Parti’den Hasan Sabri Kapoğlu, Yalçın Ercan ve MHP’den Serhat Savcı, Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna AK Parti’den Hüseyin Karayel, Fatih Demir ve MHP’den Emre Yörük, Tanıtım ve Eğitim Komisyonuna AK Parti’den Bayram Şahin, Hasan Sabri Kapoğlu ve MHP’den Halil Akalın, Gençlik ve Spor Komisyonuna AK Parti’den İbrahim Burhan, Hasan Sabri Kapoğlu ve MHP’den Faruk Balkız, Ticaret ve Sanayi Komisyonuna AK Parti’den Mehmet Kapsız, Hüseyin Şen ve MHP’den Mustafa Gerim, Çevre ve Sağlık Komisyonu’na AK Parti’den Yasemin Şen Zeytin, Esra Kazan ve MHP’den Hüseyin Kulu, Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu’na AK Parti’den Salih Seyrik, Esra Kazan ve MHP’den Faruk Balkız, Hukuk Komisyonuna AK Parti’den Bayram Şahin ve Halil Ağa, MHP’den İmdat Cav, Mahalle Sorunlarını Tespit Komisyonuna AK Parti’den O. Nuri Aktan, Hüseyin Karayel ve MHP’den İmdat Cav, Engelli Komisyonuna ise AK Parti’den Halil Ağa, Yasemin Şen Zeytin ve MHP’den İmdat Cav seçildiler.

   Mecliste daha sonra 2017 yılı faaliyet raporu MHP ve İYİ Parti’nin ret oylarına karşılık AKP’nin oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. Haber: Harun Sak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mecliste Önerge Tartışması
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.