Romanlar Günü Kutlamasında Büyük Coşku

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi ve Romanlar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Roman gecesi muhteşem geçti.

 Saat Kule Meydanında gerçekleştirilen gecede konuşan Yenişehir Romanlar Derneği Başkan Yardımcısı Erhan Altınsoy, “Değişik etkinliklerle 6 yıldan bu yana kutlanan Romanlar günü Türk Toplumunun asil unsuru olan romanların geleneksel kültürlerini yaşatma ve tanıtmanın yanı sıra aynı zamanda Roman vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmeye ve seslerini duyurmaya çalıştıkları gün olmuştur. Romanların sosyal hayata daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla merkezi hükümet tarafından başlatılan iyileştirici çalışmalardan büyük memnuniyet duymakla beraber bu çalışmaları çok yakından ve ilgi ile izlediğimizi, ayrıca bu çalışmalarına artarak devam ettirilmesi gerektiğini de özellikle belirtmek istiyorum. Roman toplumunun kendini ifade etmesine ve toplumsal görünülürlüğünün artmasına katkı sağlayacağını umduğumuz bu anlamlı günümüzde Roman vatandaşlarımızın sorunlarına devlet büyüklerimizin gösterdikleri duyarlılığın artarak devam edeceği inancındayım. Bizler Roman vatandaşlar olarak, millet olarak her zamankinden daha fazla kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu inancıyla Osmanlıdan günümüze kadar, olduğu gibi bu günden sonrada birlik ve beraberliğimize her türlü katkıyı koymaya hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz’ dedi.

   Yenişehir Romanlar Derneği Başkanı Yıldırım Belikırıkoğlu’da konuşmasında gecenin düzenlenmesini sağlayan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e teşekkür ederek, ‘Etkinliğimize katılan ve çiçek gönderen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum’ dedi.

   Gecede ilk olarak Yenişehir Roman orkestrası bir konser verdi,  ardından sahneye çıkan İzmirli Erco binlerce Roman vatandaşı coşturdu.

   Roman Dans grubunun da gösteri yaptığı gecede Yenişehir Romanlar Derneği, Halk Eğitim merkezi ve İş-Kur’un ortaklaşa açtığı meslek edindirme kursuna katılan 25 bayanın belgeleri verildi.

   Ardından büyük bir coşku ile sahne alan Roman’ların Tarkan’ı olarak bilinen ve çok sevilen Kobra Murat 1 saat durduğu sahnede adeta izleyicileri kendinden geçirdi.

   Kendine has şarkı ve hareketleri ile Yenişehirlilere unutamayacakları bir gece geçirten Kobra Murat konserine yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Romanlar Günü Kutlamasında Büyük Coşku
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.