Saygı Ve Özlemle Andık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle planlanan etkinlikler tamamlandı. Hafta boyunca Atatürk’ün vatanseverliği, yurttaşlarına olan sevgi ve saygısı, ilke ve devrimleri anlatıldı. 10-16 Kasım tarihleri arasına yapılan etkinliklerde, genç kuşakların atasına bağlılığı dile getirildi. Milli Eğitime bağlı ilk, orta ve liseler ile üniversitelerde Atatürk’ün gelecek kuşaklara daha iyi tanıtılması için törenler düzenlendi. Bu törenler sırasındaki coşku görülmeye değerdi. Etkinlikler boyunca şiirler okundu, piyesler sahnelendi, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili filmler izlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa yürüyüşünün 80. yıl dönümü olan 10 Kasım'da tüm Türkiye’de olduğu gibi Yenişehir’de de törenle anıldı. Anma programı 10 Kasım günü saat:08.55te Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Saat:09.05’te belediye sireni ve motorlu araçların klaksonları eşliğinde 2 dakika süreyle saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşımız okundu ve göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.

Kaymakam Suat Seyitoğlu, yayınladığı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajında;  “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79. yılında rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyoruz.

Bütün hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendiren, askeri dehası, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, evrensel düşünce yapısı ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden olan Mustafa Kemal Atatürk,  içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkanlara rağmen milletinden aldığı güç ve destekle tarihin akışını değiştirerek, yaşadığı çağa damgasını vuran ve başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanan büyük bir devlet adamıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle yad ediyorum.” Dedi.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen resmi törenin ardından saat 10.00’da Yenişehir Belediyesi Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde, Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam edildi.

Törene, Kaymakam Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutan V. Hv.P. Binbaşı Lütfi Kocamanoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Savcı Emrah Çiçek, protokol üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Burada, Yenişehir Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program büyük bir ilgiyle izlendi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından tarih öğretmeni Ersoy Akgün tarafından günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapıldı.

Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ramazan Bozkurt “Atatürk Seslense”, Beyzanur Ter ve Ecem Selvi “Mustafa Kemalin Neşesi adlı” şiirleri okudular. 

Yine öğrenciler tarafından Atatürk’ün “Zeybek” oynayışı canlandırıldı. “Atatürk Çocukları” oratoryosunun ardından aynı adlı marşı toplu olarak okuyan ve Ata’ya bağlılıklarını büyük bir coşkuyla ortaya koyan öğrenciler gerek salondaki izleyiciler ve gerek protokol tarafından büyük takdir ve beğeni topladılar.

 Programın ardından Kaymakam Suat Seyitoğlu Ve Belediye Başkanı Süleyman Çelik, programı hazırlayan Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi edebiyat öğretmenleri Murat Güven, Nazan Gönültaş Ve Arda Filiz ile öğrencilerini tebrik ettiler.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Saygı Ve Özlemle Andık
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.