Sinanpaşa Külliyesi’nde Kültür ve Sanat programı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlköğretim Haftası münasebetiyle Yenişehir Belediyesi ev sahipliğinde Yenişehir İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Eylül 2019 Çarşamba günü Kültür ve Sanat programı düzenlendi.

Sinanpaşa Külliyesinde düzenlenen programa Bursa Valisi Yakup CANBOLAT’ın eşi Ayşegül CANBOLAT hanımefendi, İlçe Kaymakamımız Suat SEYİTOĞLU, İlçe Garnizon Komutanımız Kadri BAHTİYAR, Belediye Başkanımız Davut AYDIN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa AYAZ, daire amirleri, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmenler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış kokteyli ile başlayan programda Resim Sergisi, El Emeği Göz Nuru Ürünler, Yöresel Eşyalar Sergisi, Edebiyat Köşesi, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Sergisi ile Mustafakemalpaşa Halk Eğitim Merkezi’nin Osmanlı Padişahlarına ait tuğraların işlendiği birbirinden güzel Tezhip Sanatından örnekler yer aldı.

İlköğretim Haftası sebebiyle Tarihi Sinanpaşa Külliyesinde düzenlenen Kültür ve Sanat programında Bursa Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)’na Yenişehir Belediyesi’nin Sinanpaşa Külliyesinin canlandırılması ve tarihi dokusuna uygun olarak yaşatılması için içerisinde el emeği ürünlerin kurs ve satışlarının yer alacağı proje başvurusunun kabul edildiğinin müjdesini vererek başladığı konuşmasında Belediye Başkanı Davut AYDIN “Osmanlı’nın kurduğu ilk şehir ve ilk başkenti Yenişehir’imizin tarihi kimliğini yansıtan Sinanpaşa Külliyemizde Belediyemizin ev sahipliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün İlköğretim Haftası sebebiyle düzenlemiş olduğu Kültür ve Sanat Programına hoş geldiniz diyor, sizleri hürmetle selamlıyorum.

Bu anlamlı programın davetiyesinde de belirtildiği üzere Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır” sözü bugün bir kez daha önem kazanmıştır. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözlerinde eğitime ve eğitimcilerimize verdiği önem açıktır. Bizler eğitimci ordumuza güveniyoruz.

İnsanın yaşaması için ihtiyaç duyduğu hava, su ve yemek gibi en temel fiziksel öğelerin dışında ruhunu besleyen, onu hayata hazırlayan, dik durmasını öğreten, üretmesini, yaşamda var olmasını sağlayan bir diğer öğe ise kundaktan mezara kadar sürecek olan eğitim sürecidir.

Annelerin kucağından şefkatli öğretmenlerin ellerine teslim ettiğimiz yavrularımız, yalnızca temel derslerde değil, kültür, sanat ve spor dallarında da büyük başarılar elde ediyorlar.

Yenişehir Belediyesi olarak çocuklar bizim hassas noktamız. Onların her anlamda eğitimlerine katkıda bulunmak için kurum olarak elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz tüm çocuklarımıza ücretsiz sinema etkinliğimiz, halk oyunları kursumuz, bağlama kursumuz, ney kursumuz ve benzeri sanat dallarında açtığımız kurslar ücretsiz olarak devam etmektedir.

Talepler oldukça spor ve sanat anlamında farklı kurslar da açılabilir. Önemli olan evlatlarımızın tam donanımlı olarak hayata hazırlanmaları, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve enerjilerini doğru işlere aktarmalarıdır.

Sizleri bir kez daha sevgiyle selamlarken, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum, bu etkinlikte emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Programda protokol konuşmalarının ardından sergilerin açılış kurdelesi kesilerek açılan sergiler ziyaret edildi. Yenişehir Belediyesi Ney Kursu Eğitmeni Veli Kenan Şimşek’in ney dinletisi eşliğinde devam eden sergi ziyaretleri ile program sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinanpaşa Külliyesi’nde Kültür ve Sanat programı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.