Suriyeli Öğrenciler Zoru Başardı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Tahirağa İlkokulunda eğitim gören Suriyeli öğrencilerin hazırladığı program renkli görüntülere sahne oldu.

Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Sitesinde gerçekleştirilen programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, ‘Aynı dili konuşmak da gönlümüzün coğrafyası çok geniş. Kaymakamımız Suat Seyitoğlu’nun önderliğindeki bu proje gerçekten çok anlamlı. Bu gün burada şarkı, şiir, ilahi ve folklor gösterisi yapacak olan çocuklarımızın hepsi Suriyeli. Yenişehir kültürüne çok kısa sürede entegre oldular. Bu duruma gelmeleri kolay olmadı.  Gerçekten sıkıntılı bir süreçti. Ancak öğretmenlerimiz gerçekten çok gayretli çalıştılar ve gelinen nokta ortada. Kendi ülkelerinde nasıl yaşadılarsa burada da aynı şekilde yaşadılar. Bu çocuklarımızın bu dunuma gelmesinde emekleri olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum’ dedi.

   Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’te konuşmasında, Büyük devlet olmanın temelinde sevginin yattığını belirterek, ‘Türkiye Cumhuriyeti olarak nerede bir mağdur millet varsa yanlarında olduk. Nerede bir yetim varsa başlarını okşadık. Bu gün izlediğimiz bu güzellikler 5 yıllık bir birikimin sunucu. Bu proje için kaymakam beye teşekkür ediyorum. Bu yavrularımız kendilerini kendi evlerinde kendi memleketlerinde hissettiler. Bizim kültürümüzü benimsediler. Biz de belediye olarak bu projeye destek olmaktan dolayı mutlu olduk’ dedi.

   Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu’da konuşmasında, kendi memleketlerinden savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan bu insanlara kucak açıldığını belirterek, ‘Asla kültürlerini asimile etmedik. Kendi kültürleri ile bizim kültürümüzü birleştirdik. Sonuçta ortaya çıkan bu tablo bizleri son derece mutlu etti. Bu çocukların bu duruma gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

   Etkinlikte daha sonra tamamı Suriyeli olan çocuklar folklor gösterisi, şiir dinletisi, şarkı ve okudukları ilahilerle izleyicilerden bol bol alkış aldılar. Haber: Harun Sak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Suriyeli Öğrenciler Zoru Başardı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.