Tarih Kokulu Evlere Sahip Çıkın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de Osmanlı’dan günümüze kalan tarihi evlerin hepsi bir bir yıkılırken vatandaşlar hala ayakta kalan tarihi Osmanlı evlerine sahip çıkılmasını istedi.

   Yenişehir Ulucami mahallesinde sayıları parmakla gösterilecek kadar az kalan tarihi evlerin daha fazla ayakta kalamayacağını belirten Yenişehirli vatandaşlar, “Geçmişten günümüze kadar gelen bu tarihi evleri bizlerde geleceğimize taşımamız lazım. Böyle ilgisiz kalındığı sürece bu tarih kokulu evler maalesef sadece fotoğraflarda kalacaktır. Yenişehir’in tarihi kimliğini ön plana çıkarmak istiyorsak, ilçemizi tarih turizmine açmak istiyorsak kalan bu az evi restore ettirip gelecek nesillere aktarmalıyız’ dediler.

   Sayıları her geçen gün azalan ve iki elin parmaklarını geçmeyen bu evlerin gelecekte çok değerli olacağını belirten Yenişehirli vatandaşlar, ‘Şu an küçük dokunuşlarla bu evler restore edilebilir, Ama diğer yıkılanlar gibi olduktan sonra büyük paralar harcansa bile yapılabilecek bir şey kalmayacak. Bu nedenle şimdiden kurulacak bir komisyon ile bu evleri geleceğe taşıyabiliriz. Bu evlerin sadece fotoğraflarda kalmasının hiçbir esprisi olmaz’ dediler.

   Bununla ilgili geçmiş yıllarda bir çalışmanın olduğunu da belirten Yenişehirliler, ‘Yine Ulucami Mahallesinde Osmanlıdan kalan evlerin bulunduğu sokakta Osmanlı sokağı düşüncesi vardı. Hatta konu ile ilgili BEBKA’ya yapılan bir proje kabul edilmişti. Parası bile ayrılan bu proje nedense yapılamamıştı. Bu konu araştırılarak yeniden canlandırılabilir’ dediler. 

   Yenişehir’de Osmanlıdan günümüze kadar gelen evler, Ulucami Mahallesi Sinanpaşa külliyesi çevresinde bulunuyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarih Kokulu Evlere Sahip Çıkın
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.