Tasarım Yarışmasının Yenişehirli Gururu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir TOKİ Orhangazi Ortaokulu adına Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Canan Şentürk rehberliğinde yarışmaya katılan 8. Sınıf öğrencisi Esma Torun, Milli Hava Ulaşım Aracı “Ambulans Teleferik”  projesiyle Türkiye genelinde 100 eser arasında yerini aldı.

“Trafiğin yoğun olduğu yerlerde, hastaları daha hızlı bir şekilde hastaneye ulaştırabilir ve böylelikle bir insanın hayatını kurtararak tüm bir insanlığı kurtarmış olabiliriz” düşüncesinden yola çıkılarak hazırlanan projenin sloganı “Geç Kalacak Diye Korkma, Acil Teleferik Yolda”  olarak belirlendi.

Ambulans Teleferik”  projesi, Bursa’yı temsilen Ankara’da ki “Bir Düşün Sen Milli Ulaşım Teknolojileri Tasarım Yarışması Türkiye Sergisine” davet edilip sergilenme hakkı kazandı.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce oluşturulan seçici kurul tarafından sergilenmeye değer görülen 100 eserin sahibi öğrenciler ve danışman öğretmenleri geçen hafta Ankara’ya davet edildi. Eserler, düzenlenecek Türkiye Sergisinde sergilenecek ayrıca sergilenen 100 eser katalog halinde basılacak.

Millî Otomobil, Millî Kara Toplu Taşıma Ulaşım Aracı, Millî Raylı Taşıma Ulaşım Aracı, Millî Hava Ulaşım Aracı ve Millî Deniz Ulaşım Aracı olmak üzere 5 Kategoride yapılan yarışmaya Toki Orhangazi Ortaokulu “Millî Hava Ulaşım Aracı” alanında katılmıştı.

TOKİ Orhangazi Ortaokulu adına Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Canan Şentürk rehberliğinde yarışmaya katılan 8. Sınıf öğrencisi Esma Torun, Milli Hava Ulaşım Aracı “Ambulans Teleferik”  projesiyle Bursa’yı temsilen Ankara’da ki “Bir Düşün Sen Milli Ulaşım Teknolojileri Tasarım Yarışması Türkiye Sergisine” davet edilip sergilenme hakkı kazandı. Sergi 14-15 Mayıs 2018 tarihlerinde Ankara Meyra Palace Hotel’de yapılacak.

Millî Eğitim Bakanlığının genel amaçları doğrultusunda, Türkiye genelindeki resmî ve özel tüm ortaokullarda öğrenim gören öğrenciler arasında teknoloji ve tasarım sürecini anlayabilen, yorumlayabilen, yönetebilen, değerlendirebilen; teknoloji ve tasarım süreçlerini hem kendisi hem de yaşadığı toplum yararına kullanabilen, yenilikçi düşünebilen öğrencilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle “Bir Düşün Sen” adlı millî ulaşım teknolojilerine yönelik tasarım yarışması düzenlenmişti.

Ülkemizde bilim, sanayi ve teknoloji alanlarındaki gelişmeler doğrultusunda millî ürünlerin üretiminin arttığı gerçeğinden yola çıkarak öğrencilerden yaşadığı bölgedeki ulaşım sorunlarına çözüm getiren, var olan veya olmayan alternatif ulaşım araçları ve sistemleri ile toplu taşımaya yeni bakış açısı geliştiren millî ulaşım teknolojilerine yönelik aşağıdaki konu başlıklarında bir tasarım çizmeleri ve ayrıca tasarımlarını marka, logo ve slogan ile ifade etmeleri beklenmektedir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tasarım Yarışmasının Yenişehirli Gururu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.