Türk Eğitim-Sen Anneler Gününü Kutladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Eğitim-sen Yenişehir temsilciliği 12 MAYIS Anneler günü nedeniyle düzenlediği yemeğe, çok sayıda kadın katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Türk Eğitim-Sen Yenişehir temsilcisi Kazım Sarıgöl yaptı. İmren ızgara salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Y. Selçuk Türkoğlu da katıldı. Türkoğlu yaptığı kısa konuşmada, çözüm sürecini değerlendirdi ve “ analar ağlamasın ama bunun bedeli ülkenin bölünmesi olacaksa analar ağlayacak” Dedi.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Yenişehir Türk Eğitim-Sen kadın kolları temsilcisi Suzan Ercan, anne olmanın önemini anlattı. Ercan’ın konuşması şöyle:

Bu dünyadaki en güvenli sığınağımız, bizim için her türlü fedakarlığa katlanan, sevgi dolu ve en değerli varlıklarımız olan sevgili annelerimiz, Türk Eğitim-Sen’in hazırlamış olduğu programımıza hoş geldiniz.

Eğer birileri bana “Karşılıksız sevgiyi ve fedakarlığı nasıl anlatırsın?” diye sorsaydı; cevabım sadece bir kelime: ” ANNE!” olurdu. Annelerimiz değil midir geceleri yavrusu uyumadan uyumaz, yavrusu doymadan doymaz, yavrusu üşümesin diye önce onun ihtiyaçlarını düşünen varlık… Annelerimizdir hastalığımızda, acımızda bizden daha çok üzülen; sevincimizde bizimle coşan, her anımızda bizi yüreğinde taşıyan…

Dilimizdeki ve beynimizdeki en güzel kelime “Anne!”, nereye gidersek gidelim ışığı bizimle olan hayatımızın Kutup Yıldızı “Annelerimiz”, günümüz kutlu olsun!…

Sevgili peygamberimizin hadisinde “Cennet, anaların ayağı altındadır.” Denmesi, atasözlerimizde “Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz.” Sözü boşuna değildir. Bir ananın evladına yaptığı dua, en içten duadır. Bize düşen görev de analarımızı sevmek, saymak ve onları mutlu etmektir.

Annelerin sevgisini anlatmaya kelimeler yetmez. Bu gece de başta ulu önderimiz Atatürk’ümüzün annesi olmak üzere tüm şehit ve gazi annelerimizi anmadan, ellerini öpmeden geçemeyiz. Ebediyete intikal etmiş analarımızı, dualarımızla; evlat acısı yaşamış analarımızı da saygıyla anıyoruz.

Sözlerimi tüm annelerimizin ellerinden öperek onları çok sevdiğimizi belirterek bitirmek istiyorum. İyi eğlenceler…

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Eğitim-Sen Anneler Gününü Kutladı

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.