Ulaşım Köprülerle Rahatlayacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir Akdere Köyü yakınlarında inşa ettiği köprü araç trafiğe açılmasının ardından gözler,  Büyükşehir'in, ilçenin 2 bölgesinde daha yaptığı köprülere çevrildi.

  Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, eski köprünün yıkılarak yerine inşa edilen yeni köprünün  46 metre uzunluğunda ve 22 metre genişliğe sahip olduğunu belirtti.
Geçen yıl eylül ayında yapımına başlanan çift şeritli köprüden 2 aracın aynı anda geçiş yapabileceğini söyleyen Çelik, 'Eski köprü ise 46 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğe sahipti. Bu ölçülerde ve oldukça eskimiş olan köprü bölgenin trafik yoğunluğuna yanıt veremiyordu' dedi.     Başta Akdere Köyü olmak üzere çevre köylerin tarım arazilerine ve ilçe merkezine ulaşmak için kullandığı yolun üzerindeki köprüde trafik akışının tıkandığını anlatan Çelik, 'Ayrıca, Şişecam fabrikalarının ağır tonajlı araçlarının geçişi trafik güvenliği bakımından tehlikeler barındırıyordu. Artık yeni köprü sayesinde Organize Sanayi Bölgesi, Şişecam fabrikaları ve köylerin bulunduğu bu bölgede daha güvenli biçimde trafik akışı sağlanmış oldu' diye konuştu.
Yenigün Mahallesi Derviş Eroğlu Bulvarı ile 100. Yıl Mahallesi'ndeki Küçük Sanayi Sitesi'nin yakınlarındaki su tahliye kanalının üzerine de yeni köprülerin yapımlarının sürdüğünü ifade eden Çelik, bu iki ayrı çalışmanın ise önümüzdeki günlerde tamamlanacağını kaydetti.  1 ay sonra bu köprülerin de araç trafiğine açılmasının planlandığını ifade eden Çelik, 'Bunlar gibi önemli projeleri gerçekleştirme konusunda bizlerin taleplerini geri çevirmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ekibine teşekkür ediyorum' dedi.

Haber: Harun Sak

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ulaşım Köprülerle Rahatlayacak
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.