Yenişehir’de 95. Yıl Coşkusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

95. yıl kutlamaları kapsamında Yenişehir’de hazırlanan program, 28 Ekim Pazar günü saat 13.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı ve 29 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 24.00’da sona erdi.

Kutlama programının ilk gününde,  Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Aynı saatlerden itibaren tüm resmi daireler ile özel işyerleri bayraklarla donatıldı.

Kutlama törenine; Kaymakam Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutan V. Hv.P. Binbaşı Lütfi Kocamanoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Veysi Oktay, protokol üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Hazırlanan kutlama programı 29 Ekim günü devam etti. Saat 10.00-10.30 saatleri arasında İlçemiz Kaymakamı makamında tebrikleri kabul etti. Tören alanı olan Atatürk Anıtı önündeki kutlama 10.30’da başladı.

Anıt önündeki program, Kaymakam, Belediye Başkanı ve Garnizon komutanı tarafından törene katılanların ve halkın bayramının kutlanması,  saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasından sonra günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma,  Kaymakam Suat Seyitoğlu tarafından yapıldı.

Anıt önündeki diğer etkinliklerde, günün anlam ve önemine dair şiirler okundu, liseler arasında düzenlenen ve 1. Olan kompozisyonu ile ortaokullar arası yapılan şiir yarışmasında yine 1. Olan öğrencinin şiirinin okunmasından sonra Kutlama programı, çeşitli gösteriler, folklor gösterileri ile devam etti ve ödüllerin verilmesi ve tören geçişi ile sona erdi.

Aynı günün akşamında gerçekleştirilen Cumhuriyet yürüyüşü ise saat 20.00’da Derviş Eroğlu Bulvarı’nda başladı ve Atatürk Anıtı önünde son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de 95. Yıl Coşkusu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.