Yenişehir’de karla mücadele

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yoğun kar yağışının etkili olduğu ve yüksek rakımlı bölgelerde kar kalınlığının 90 cm’ye ulaştığı Yenişehir’de bütün köy yolları ulaşıma açıldı. Marmara’yı etkisi altına alan yoğun kar yağışı, yerel yönetimleri de teyakkuza geçirdi. Kar kalınlığının ovada 20 cm’yi, yüksek rakımlı bölgelerde 90 cm’yi bulduğu Yenişehir’de bütün köy yolları hummalı bir çalışma ile ulaşıma açıldı.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ın bizzat takip ettiği çalışmalar kapsamında ilçenin Kozdere, Beypınar, Barcın, Kirazlıyayla, Reşadiye, Yıldırım, Süleymaniye, Fethiye, Yeniköy, Kıblepınar, Burcun, Paşayayla, Afşar, Alaylı, Mecidiye, Kızılhisar, Kızılköy, Aydoğdu, Terziler, Eğerce, Günece, Gökçesu, Toprakdere, Yarhisar, Mahmudiye, Karaamca, Yazılı, Çiçeközü, Akbıyık, Osmaniye, Karacaahmet, Çayırlı, Akçapınarve Derbent olmak üzere 33 kırsal mahallesinde karla mücadele başarıyla sonuçlandırıldı.

Çalışmalarda 4 greyder, 3 kepçe, 2 kamyonet, 2 traktör, 1 arazi aracı kullanıldı ve mücadele 30 personelle yürütüldü. İlçedeki ulaşım ağında yaşanan buzlanmayı da dikkate aldıklarını belirten Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, “Bu kapsamda 65 ton tuzlama yapıldı. Ulaşım konusunda en küçük bir aksaklığın yaşanmasını istemiyoruz. Bu çerçevede çalışmalara katılan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Aydın, ayrıca tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu ilçede çiftçiyi don ve buzlanmaya karşı uyardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de karla mücadele
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.