Yenişehir’e modern yaşam alanı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bünyesinde 154 Araçlık Otopark, Düğün Salonu, Bebek Bakım Odası, Fuaye Alanı Ve Bir De Dükkan Bulunan Yenişehir Pazar Yeri, Otopark Ve Sosyal Yaşam Alanı Projesine Start Verildi.

 Yenişehir’in farklı sokaklarına yayılan semt pazarlarını tek çatı altında toplayıp daha düzenli, çağdaş ve denetlenebilir bir yapıya kavuşturulması için tasarlanan projede inşaat başladı. İlçe merkezindeki Çayır Mahallesi’nde toplam 7 bin 400 metrekare alan üzerine inşa edilen projenin 6 bin 200 metrekare alanlı zemin katında, 328 tezgahtan oluşan pazar alanı, zabıta noktası ve bir dükkan bulunacak. Zemin kat ayrıca 154 araç kapasiteli bir otopark olarak da ilçe halkına hizmet verecek. Projenin 845 metrekare alanlı birinci katında ise düğün salonu ve idari birimler yer alacak.

Konuyla ilgili konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, alışveriş anlayışına konfor ve kalite getirmek, Çayır Mahallesindeki Eski Garaj Bölgesini Pazar alanına dönüştürmek, ilçemizin en büyük sorununa çözüm bulmak için; Yenişehir Kapalı Pazar Alanı Ve Hizmet Binası’nın yapımına başladıklarını söyledi ve Desteklerinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ’a teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’yı 17 ilçesi ile bir bütün olarak ele aldıklarını ve halkın beklentilerini sürekli ön planda tuttuklarını belirterek, kapalı Pazar alanı ve otopark projesinin de Yenişehirlilerin önemli bir talebi olduğunu hatırlattı. Sokak aralarına kurulan semt pazarlarının sağlık ve denetleme sorununun yanında ilçe trafiğine de olumsuz etkiler yaptığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu proje ile halkımız Pazar alışverişlerini yaz kış daha sağlıklı bir ortamda yapma imkanı bulacak. Aynı zamanda otopark olarak hizmet verecek proje ile ilçe merkezinde parklanmalardan yaşanan trafik sıkışıklığı da ortadan kalkmış olacak. İnşaat çalışmalarını başlattık. Projemizi kısa zamanda tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyorum. Projemiz şimdiden Yenişehirlilere hayırlı olsun” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’e modern yaşam alanı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.