Yenişehir’e Yeni Okul

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz ve protokol Yenişehir’de okul açılış törenine katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger: “Yenişehir İlçemizde Bakanlığımızın 2019 hedefleri olan; tekli eğitime geçiş, derslik başına düşen öğrenci sayısı, okul öncesinde okullaşma oranı gibi başlıkların birçoğunu Yenişehir İlçemiz tamamlamış durumda. Bu başarının temelinde ilçe bürokratlarımızın uyumlu çalışmaları en önemli etkenler den biri arasında. Şehit Yunus Bal Ortaokulumuz 7500 metrekare alan üzerine kurulu, 3900 metrekare kapalı alana sahip, 24 derslik ve 720 öğrenci kapasiteli.  2280 metrekare arsa alanı 110 öğrenci kapasiteli Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin pratik eğitim atölyesinin de açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Yatırımların tüm ilçelerimizde de devam etmesi bizleri son derece mutlu ediyor” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin konforlu ve modern binalarda eğitimlerini gerçekleştirebilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Okulumuz ilçemizde çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin Motor Atölyesini de bugün ilçemize kazandıracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ise toplu açılış töreni gerçekleştirilen Yenişehir’de çok güzel eserlerin ortaya çıktığını belirterek yatırımlardan duyduğu memnuiyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: “ Çok güzel eserleri Yenişehir’e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle okulumuzun şehidimizin ismini taşıması oldukça anlamlı. Bugün burada Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Taziye Evi, Köy Konağı, lojman, 24 derslikli okul ve lisemize motor atölyesi gibi birçok tesisi ilçemize kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu taşıyoruz.” dedi.

Protokolün ve şehidimizin ailesinin açılış kurdelesini kesmesinin ardından tören sona erdi.  Haber: Harun Sak

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’e Yeni Okul
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.