Milli İrade İçin Hayır..

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu ülke kolay kurtulmadı, öyle kolay da kurulmadı.

Millet, egemenliğini savaşla, dövüşerek, çarpışarak, kanıyla, canıyla kazandı.

“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözü sadece Meclis duvarında yazılan bir söz değil, bir gerçektir. Ama sadece askere giden şehit düşen, vergi veren, hizmet eden, kula kulluk eden bir milletin gücü eline geçirmesi öyle kolay elde edilmemiştir.

Çanakkale’de yokluk içerisinde savaş kazanan, Sakarya’da, Büyük Taarruz’da kadın-erkek demeden yedi düvele karşı savaşan ve haklarını öyle alan halk geriye dönerek yine tek kişiye egemenliğini vermez.

Karar milletin, söz milletinse, yani egemenlik milletinse 97 yıl geriye gitmek istemek niye?

Bugün millet egemenliğinin temsil edildiği yer Gazi Meclis’tir, savaş yönetmiş, burası şehit gazi vermiş, işgale karşı gelmiş bir Meclis’tir. Aradan geçen 97 yıl sonra bu Meclisi yok edelim “kimse” diyemez.

Yıllardır Milli İrade diyenlerin artık sizin iradenizle bir işimiz kalmadı demesi, bizleri kullanıp bir köşeye atma, bütün güçleri kendilerinde toplama düşüncesi kabul edilemez.

Dün 15 Temmuz’da Milletin Meclisini bombalayanlar gibi, bu sefer de Meclisi etkisizleştirerek Milletin İradesini bombalamaktalar.

Meclisi etkisiz, halkı yetkisiz yapmak istemekteler. Peki buna Milletimiz izin verir mi? Tabi ki de Hayır, Millet karşı çıkar bunla..

Anlaşılan o ki aradan geçen onca süreye rağmen, daha bu Milleti anlayamadılar, bu toprakların insanları desteğini verdiği gibi bir anda cezasını da verebilir bunu kavrayamadılar. Bence öyle olacaktır, zira bu halk kazandığı yetkiyi kimseye vermez.

Şunu şahsım merak etmekte, hangi hakla hangi cesaretle senin benim egemenliğimizi kim hangi sıfatla “tek başına” almaya çalışmaktadır? Ne cüretle?

Sorduğunda diyorlar ki, halkın seçtikleri ile olmuyor, bir kişiye tüm yetkileri verelim, o da eşini, dostunu, ahbabını istediğini koysun Saraya, Başkan seçsin millet yerine. Millet kim ki zaten? Hayır o değil de, ne münasebet?

Peki Milletin bu durumundan haberi var mı? Yani mesela yetkisinin alındığından..  Haberi yoktur belki bu kadar açık yazılmamıştır daha önce..

Ya da tüm sorunlar bitecek, milletin gücü artacak demişlerdir, belki de kandırmaya çalışmışlardır, ama bu gerçekler ortaya konulduğunda hiçbir vatandaş tüm haklarını tek kişiye vermek istemeyecektir. Yani devletin tapusunu sadece bir kişiye emanet etmeyi kimse istemez.

Zaten böyle zorbalığa, millete tepeden bakmaya, oylarını alıp alıp şimdi ise artık senle işimiz bitti deyip egemenliğini de alıp milleti yetkisiz bırakmaya HAYIR demeliyiz.

Ayrıca hain, teröristlerle işbirliği yapan birisini arıyorsak da, teröre destek veren, terör örgütleri ile görüşen, Fetö’yü başımıza musallat edenler evet bloğunda görülmekte, HAYIR demek için işte bir neden daha..

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli İrade İçin Hayır..
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.