NEREDE YAŞAMAK İSTERSİNİZ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tabi ki de memleketinizde, ülkenizde yaşamak istersiniz. Ve en güzel yer sizin yaşadığınız yer olsun istersiniz. Doğal, temiz, güzel, renkli, mis gibi, cennet gibi bir yer olsun.. Mutlu, huzurlu, yaşam dolu bir yer.. Özgür olabildiğiniz, sözünüzün geçtiği, sayıldığınız bir yer..

Bunlar için de en mükemmel rejimde, en iyi yönetim sisteminde yönetilmeniz gerektiğini de bilmelisiniz.

En iyisini aramak lazım, önümüze konulan, dayatılanı değil.

Yoksa bugün haberlerde izlediğiniz, ah vah ettiğiniz ülkelere 3-5 günde dönüşebiliriz, bu abartı değil. Yaşamak istediğiniz yer bir anda bir cehenneme dönüşebilir.

Nerede yaşamak istersiniz bir test yapalım mı?

Hani mevcut sistem olan Meclisin güçlü olduğu, milli iradenin tümünün egemen olduğu Parlamenter Sistem yerine dünyada hiçbir ülkede var olmayan tamamen derme çatma bir şekilde dizayn edilen bir Başkanlık sistemi getirme çabası var ya..

Anayasa konusunda atılan EN BÜYÜK YALAN NE?

Dünyada gelişmiş bütün ülkelerde, bütün büyük ülkelerde, bütün demokratik ülkelerde Başkanlık sistemi var (!) YALANI.. Ya da anlatmak istedikleri şekliyle istenilen Anayasa dünyadaki gelişmiş ülkelerde var YALANI.

Peki, öyle mi?

Şimdi Türkiye dışında – yaşamak isteyeceğiniz 10 ülkenin ismini yazın lütfen.

Onun yanına ya da altına da, yaşamak istemeyeceğiniz 10 ülkenin ismini yazın.

Yazdınız mı? Şimdi bunları niye yazdırdım size.

Yazdığınız bütün ülkelerin yönetim sistemlerini, nasıl bir Anayasa ile yönetildiğini internetten, birkaç kitaptan ya da bir bilenden öğrenin.

Durun ya da ben söyleyeyim sonucu.. Yaşamak isteyeceğiniz ülkeleri yazdığınız taraftaki ülkelerin ya hepsi ya da hemen hemen hepsi mevcut sistemimiz olan Parlamenter sistemle yönetilmekte.

Tahminim odur ki, yaşamak istemediğiniz ülkeler tarafına yazdığınız ülkelerin hepsi, işte İstenilen Anayasaya benzer Anayasalara ve getirilmek istenen sisteme benzer, tek kişinin TEK yetkili olduğu, devleti yöneten, aynı zamanda yasa gibi kararnameler çıkaran, hakim savcıları atayan, taraf olan, partili olan, kafasına göre ülkeyi yöneten bir tek bir kişinin olduğu sisteme sahiptir. Eminim Suriye, Irak  ya da Somali gibi bazı Afrika ülkeleri var yaşamak istemeyeceğiniz ülkeler listesinde. Ya da Kuzey Kore, Çin de olabilir.

Ülkeler değişebilir ama değişmeyecek tek bir gerçek var o da dünyada tüm gelişmiş ülkelerin başkanlık sisteme ile yönetildiği söylemi bir yalandır.

Tam tersi hemen hemen tüm gelişmiş ülkelerde, parlamenter sistem vardır, meclis güçlüdür, milli irade tek patrondur. Halk iradesini devretmez, babasına bile böyle yetkiler vermez.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NEREDE YAŞAMAK İSTERSİNİZ?
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.