YENİ YIL, ÜLKEMİZE KUTLU OLSUN

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni bir yıla giriyoruz. Her yılbaşında, bir önceki yılda yaşanan tüm olumsuzlukların bir daha yaşanmamasını ve yeni yılın yenilikler, güzellikler getirmesini diliyoruz. Yine dileklerimiz bu doğrultuda.

Ama bir şeyler yapmalıyız, yaşananlardan ders almalı, olumsuzlukların bir daha yaşanmaması için bir şeyler yapmalıyız, öylece durmamalıyız.

Sağlık, tabi ki Allah’tan gelen bir şey, bu tüm kavramların ötesinde sahip olacağımız en önemli değer. Yine mutluluk da, başarı da, şans da, para da, iyi bir gelecek de. Bunların hepsi de yaradanın bize bahşettikleri ile mümkün en nihayetinde. Ama bizim seçimlerimiz, çalışmalarımız,tavırlarımızın da kaderimizde çok önemli olduğu bir gerçek.

Mesela başarılı olmak için çok çalışmalıyız, şansımızı kendimiz yaratmalıyız, geleceğimizi iyi kurgulamalıyız, her türlü maddi ve manevi olgu yani mutluluk ve para da ancak bu şekilde gelebilir.

Ülkemiz, bizi yönetenlere sorsanız gelişiyor, herkesin refahı artıyor. Ama gerçekte baktığınızda ülke her geçen yıl daha da batıyor. Bununla ilgili olarak bizi kimsenin kandırmasına ya da ikna etmesine gerek yok; zira hep birlikte bu durumu bizzat yaşıyoruz.

Ülke olarak üretimin olmadığı, ekonominin her geçen gün kötüleştiği, her şeyi ithal ettiğimiz, gıdada bile dışa bağımlı olduğumuz bir ortamda başarı da gelmez, mutluluk da, refah da ve hatta sağlık da.

Hala açlık sınırının altında asgari ücret belirleniyorsa, verilen maaş zammı, vergiye, harca, köprü ve otoyola, her türlü tüketim ürünlerine, elektriğe, doğalgaza topyekun hepsine yapılan zamlarla devede kulak olarak kalıyorsa yeni yılda mutluluk da gelmez, para da, iyi bir gelecek de.

Daha yıl değişmeden başlayan zamlar, biz yılbaşı kutlarken her alanda her şeye yapılan zamlarla devam etti.Yüzlerdeki mutluluk ve tebessümün arkasında, birileri yine bizleri biraz daha bitirecek, kemerimize bir delik daha atılmasına neden olacak işler yaptı.

Dolayısıyla yeni yıla biraz daha dertli, biraz daha borçlu, biraz da fazla sorumluluk sahibi girmek zorundayız.

Ülkemizin daha iyi bir yıl geçirmesi için yönetenler tarafından ekstra bir çaba olmayacak, mevcuttan daha kötüye gitmek benim korkum… Yönetenler bizlerin geleceğini karartmaya devam edecekler bu belli. Fakat en azından bizler, bu yazıyı okuyanlar kendimiz, milletimiz, ülkemiz ve en nihayetinde dünya için bir şeyler yapalım.

Bir kere yeni yılda birbirimizi sevmeliyiz, kavgadan, kinden uzak kalmalıyız. Bir toplum olmalı, olabilmeliyiz. Çalışmalı çok çalışmalıyız. Kendi geleceğimiz ve ülkemizin geleceği için… Bu yıl çok fazla üretimin olacağı, bilimden ayrılmayacağımız bir yıl olmalı.

İçinde bulunduğumuz, mücadele ettiğimiz, hepimize güzellikler, iyilikler getirecek davamıza inanmalı ve başarmalıyız. İmkansız diye bir şey yoktur. Hep birlikte yapamayacağımız şey yoktur.

Seçimlerimizde dikkatli olmalıyız. Aynı şeyleri deneyip farklı sonuç almak beklenilemez. Aynı yöneticileri seçip iyi bir sonuç beklemek mümkün değildir. Olsa bu zamana kadar olurdu zaten. Dolayısıyla yeni yıl, ülke olarak siyaseten doğru seçimler yapabildiğimiz bir yıl olsun.

Geçtiğimiz yıla iyi başlamadık. Aslında ben iyi başladığımız ve iyi bitirdiğimiz bir yıl da hatırlamıyorum son yıllarda. Bu yıl iyi olmalı, hepimiz için sağlık, mutluluk ve başarı da hep birlikte olmalı. Buna çok ihtiyacımız var.

Ama dediğim gibi, emek harcamalıyız daha iyi olması için, tepki koymalıyız, istemeliyiz, kovalamalıyız. İyi bir yıl olması için, iyi bir geleceğe sahip olmamız için, hepimiz çaba harcamalıyız, kapımızın önünü süpürmeliyiz. Gerisi gelecektir.

Yeni yıl hepimiz için güzel bir yıl olacaktır.

Yeni yıl, ülkemize sağlık, mutluluk, barış, refah, adalet getirsin; yeni yılınız kutlu olsun.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YENİ YIL, ÜLKEMİZE KUTLU OLSUN
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.