Hayal Kurmak Geleceğe Dokunmaktır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En son söyleyeceğimi ilk başta söyleyeyim: Yaşamadan yaşlanmak istemiyorsanız hayal kurun. Yaşlılar hayal kuramadıkları için hayalleriyle yaşarlar.

  İnsanların en büyük gücü hayal kurma yetenekleridir. Hayal kurmak düşünmektir. Hayal kurma yeteneğimiz olmasaydı bilim olmazdı, sanat olmazdı, edebiyat olmazdı. Geleceğimiz de olmazdı.

   Hayal kurarak olmasını istediğimiz dünyaya gireriz. Hayal kurmak hayatı güzelleştirme çabasıdır. Hayal kurmak, hayatı kendi yorumlarımızla yaşamaktır. Hayaller hayata bağlar.

   Hayal kurmak yaşama arzusudur, umuttur. Kendimizce konuşmaktır, terapidir. Hem oyuncu hem seyirci olmaktır, sahne diğerlerine kapalıdır. Zamanı ve mekânı hayal kurarak delip geçeriz.

   Hayal kurmak, “Her şeyin fazlası zarardır.”sözünü geçersiz kılar. Hayal kurmak en özgür olabildiğimiz bir alandır. Bir şarkıda söylendiği gibi, “Yumduğumuz dünya yaşadığımızdan daha güzeldir.

   Hayal kurabiliyorsanız hala yeşerecek bir dalınız var demektir. Hayal kurmak masumiyettir çünkü kaynağında çocukluğumuz vardır. Hayal kurmak değişmemizi ve değiştirmemizi sağlar.

   Aklı zayıf olanların hayalleri de zayıftır. Bunlar geviş getirir gibi hayal kurarlar. Onların hayalleri kendi içlerinde başlayıp yine kendi içlerinde biter.

   Hayatınızdan hayalleri çıkarırsanız geriye hiçbir şey kalmaz.  Hayallerinizin olmaması hayal kırıklığından daha kötüdür. Umutsuz, çaresiz, yoksul, mızmız ve dar kafalı insanlar yeterince hayal kuramayanlardır.

   Hayaller, yarınları görme isteğini yeşerten umudun dinamosudur. Hayallerimizdeki ağacı kesmeye kimsenin gücü yetmez. Hayallerimizi tutsak edemezler, yargılayamazlar, öldüremezler, sürgüne gönderemezler. Onları hiç kimse elimizden alamaz.

   Hayal kurmak ufkumuzu genişletir çünkü hayal kurmak imkânsızlığın olmadığı bir yerde yaşamaktır. Önceden görme, önceden bilme olanağı verir. Hayal kurmak, geleceğe dokunmaktır.

   Hayal kurmak bir deneme çekimi yapmaktır. Senaryosunu sizin yazdığınız, yönetmenliğini sizi yaptığınız, sizin oynadığınız, sizin seyrettiğiniz bir oyundur.

   Hayal kurmak, insanın kendisini tanımlamasına yardım eden bir eylemdir. İnsanın sırtını kendine dayamasıdır.

    Hayatın çekilebilir hale getiren hayallerimizdir. Hayal kuramazsanız hayat sizi köşeye sıkıştırır. Hayalsiz hayata katlanamazsınız. Hayal koruyucudur, hayatın tehditlerine karşı kalkan görevini yapar. Bizi hayatın depremlerinden koruyan hayal kolonlarıdır.

   Hayal kurmuyorsanız ümidiniz yok demektir. Ümitsiz bir hayat ne işe yarar ki? Hayal kurmaktan vazgeçerseniz geriye vazgeçebileceğiniz bir şey kalmaz.

   İnsanlar büyüdükçe daha az hayal kurarlar. Onlara sorarsanız hayal kurmakla geçirecek vakitleri yoktur çünkü nakit peşindedirler. Hayal kurmaktan çok plan yaparlar. İnsanın kirlenmesi, tatminsizliği, agresifliği böyle başlar.

   Hayal kurmak yalnızlığı içerir ama bu durum gerçeklerden kaçmak değildir. Gerçekleştirmek istiyorsanız hayal kurmanız gerekir. Hayal etmezseniz başkalarının hayallerini yaşarsınız. Hayal kurmakla hayal dünyasında yaşamak birbirine karıştırılmamalıdır.

   Hayalleriniz için dövülmeyi göze alın ama hayal kurma yeteneğinize el sürdürmeyin.

 “Batı Bizi kıskanıyor” adlı kitabından                      

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hayal Kurmak Geleceğe Dokunmaktır
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.