Hepinize iyi insanlar dilerim

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

                 

             Hepinize iyi insanlar dilerim      

Eğer şanslıysanız, hayatınızı önce ve sonra olarak ayırabilecek biriyle karşılaşırsınız. Sizi tanıdığı için çok şanslı olduğunu söyleyen birini ciddiye alın.

Canım dediğinde canınız içinizden çıkıp ona koşsun. Onu ikinizle daha çok sevin. Yalnızlık bize göre değil çünkü yalnızlık sevmeyi bilmeyenlerin icadıdır.

İnsan sevdikçe iyileşir. Sevilmeyi hak eden birine hayatınızı harcayın ama kendilerini vazgeçilmez sananlardan hemen vazgeçin.

Tek satırlık insanları roman yapmayın.

Özelleştirdiğin insanların hata yaptığını anladığınız an onları derhal herkesleştirin. Sevmekten vazgeçerseniz yaşlanırsınız.  Hepinize iyi insanlar dilerim.              “Kula Minnet Eylemem” kitabından

               Uzun konuşan kısa dinlenir

   Konuşuyoruz, konuşacağız, konuşmalıyız çünkü konuşmak paylaşmaktır. Sorunlarımızı konuşarak çözeriz. Fuzuli’nin “Sussan gönül razı değil, konuşsan etkisi yok.” şeklindeki sitemi,  az düşünen ama çok konuşanlar içindi.

   Akıllı insanlar seslerini değil sözlerini yükseltirler. Düşündüklerinin tümünü söylemezler ama söylediklerini düşünerek söylerler.

Düşünmeden konuşmak, nişan almadan ateş etmeye benzer. Etkili düşünemeyen etkili konuşamaz. Sözcükler bize karşımızdaki insanın akıllı mı aptal mı olduğu hakkında ciddi ipuçları verir.

Öfkeliyken üzgünken konuşmayın.

Öfkeliyken konuşursanız pişman olacağınız en güzel konuşmayı yapmış olursunuz. İstediğini söyleyen istemediğini işitir. Atalarımızın dediği gibi “Dil söyler saklanır, baş belaya katlanır.” Söyleyiş biçimi sözden daha önemlidir. Sert söz, doğru bile olsa insanı yaralar.

Sözler yürekten gelmeli ve şefkatli olmalı. Tatlı söz, insanın kusurlarını örter. Şiddete ve öfkeye karşı en iyi savunmadır. Tatlı söz akarsu gibidir, nereye akarsa orada çiçek açar. Dil, düşüncenin giysisi ve süsüdür.

Söyleyecek sözü olmayanlar yüksek sesle konuşurlar ve boş konuşurlar. Kötü duruma düştüklerini görmek istemezler. Bazıları da içi kor gibi yanarken susar. Ne yazık ki dünyanın yarısı söyleyecek bir şeyleri olan ama söyleyemeyen, diğer yarısı da söyleyecek hiçbir şeyi olmayan ama durmadan konuşan insanlardan oluşuyor.

Bir şeyi kısaca anlatmak yetenektir çünkü en etkili konuşma en kısa olandır. Uzun konuşan kısa dinlenir.

“Ben kalender meşrebim ama güzel çirkin ararım” kitabından

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hepinize iyi insanlar dilerim
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.