İyi Olmak Ve İyi Kalmak Zordur

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 İyi insan iyiliği tercih edendir. Elindeki sınırsız güce karşın iyiliği seçen ve iyi kalabilen insan iyidir.

   İyi insan çalışkandır, üreticidir, sabırlıdır, alçakgönüllüdür, dertlerini abartmaz, affetmeyi ve unutmayı bilir, yalan söylemez, kin gütmez, sır tutar, vefalıdır, güzel gülüşlüdür.

   İyi insan ön yargısızdır, yalan söylemez, dedikodu yapmaz, kibir barındırmaz, cömerttir ve paylaşmayı sever.

   Sıkı dostluklar kurarlar.  Otuz yıllık kırk yıllık dostları vardır.

   Hak, hukuk, adalet duyguları gelişmiştir. Sadece insan haklarını değil, tüm canlıların haklarını savunur. Doğaya, çevreye, hayvanlara asla zarar vermez.

   Yeniliklere açıktır. Asla yobaz değildir, dini değerleri istismar etmez.

   İyi insan, ikide birde “Ben iyi biriyim.” “Benim kalbim temiz.” “İyi niyetimden ötürü kaybediyorum.” “En sevmediğim özelliğim iyi niyetli oluşumdur.”vb. sözleri kullanmaz.

   İyi insan her koşulda iyidir. İyi olmaktan vazgeçmez. Dalkavukluk ve riyakârlık yapmaz. Sinsilik ve kurnazlık nedir bilmez. Kimsenin arkasından konuşmaz. Nankör değildir, kıymet bilir.

   İyi insanı egosu değil vicdanı yönetir. Egosunu insanların üzerine salmaz. Taktik insanı değildir. Kumpas kurmayı aklından bile geçirmez. Küçük hesapların peşinde koşmaz.

   Sert tavırlar sergilemez. Asarım keserim tarzı konuşmalar yapmaz.  Sesini değil sözünü yükseltir. Kimseyi kötülemez. Doğal ve içtendir.

   İyi insanın gülüşünü seversiniz çünkü güzel güler. Temiz yüzlüdür. O çocuksu utangaçlığını yitirmemiştir. İnsana huzur ve güven verir. “Günaydın! “İyi Günler! Teşekkür ederim! Lütfen! Sözcüklerini sever ve onları insanlarla iletişimlerinde kullanır.

   İyi insan ırkçı değildir, bölücü değildir. Aydındır, aydınlık yüzlüdür. İnsanları dil, din, mezhep, etnik kimlik ayrımı yapmadan sever. Onun için zengin de birdir fakir de.

   İyi insan merttir. İnsanları yarı yolda bırakmaz.  Kıskanç, fesat ve hin değildir. Üç maymunu oynamaz. Haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı çıktığı için dokuz köyden kovulur. Bulunduğu kaba göre şekil değiştirmez.

   Kötüler, iyi insanları aptal yerine koyabilirler, onları kandırabilirler, üzebilirler, mutsuz edebilirler ama umutsuz edemezler. Onlar, yardıma ihtiyacı olanlara el uzatmaya devam ederler. Yaptıkları iyilikleri yüzünüze vurmaz.

   Kötüler, küçücük çıkarları için eğilip bükülürler. Makam ve koltuk düşkünü değildir. Kötülerin vicdanları satılmaya hazırdır ama iyileri parayla satın alamazsınız. Ne kadar borcu olduğunu asla unutmaz ama alacaklarını hatırlayamayabilir.

   İyi insanlar yıpratıcı, yıkıcı değil yapıcıdırlar. Olaylara ve durumlara olumlu yaklaşırlar.  Kibirlerine ve hırslarına yenilmezler. Gürültü patırtı yapmazlar. Övülmekten rahatsız olurlar. Cimri değildirler, insanı paradan daha çok severler.

   İyi insanlar kendilerini sürekli geliştirirler. Dinlemeyi iyi bilirler. İyi seçimler yaparlar.  Empati kurmakta çok başarılıdırlar.  İnce fikirlidirler. Hemen “Hayır” ya da “Evet” demezler. İnsanları incitmekten çekinirler. “Aldatıldım, kazıklandım, oyuna getirildim” gibi sözleri onlardan duyamazsınız. Kırıp dökmeden kendilerini korurlar.

   Kötülüklere ve haksızlıklara duyarsız ve sessiz kalmazlar. Tanrı’dan korktukları için değil, iyi insan oldukları için hak yemezler.

   Her daim çocuk kalabilen insanlardır, çocukları çok severler.

   İyi insanlar hiçbir zaman “Ben” diye söze başlamazlar. Çekingen ve nezaketlidirler. Çok dürüst ve masum oldukları için kandırılırlar, hayal kırıklıkları yaşarlar. Yürekleri çok yorulur ve ne yazık ki genç denecek yaşta aramızdan ayrılırlar.

  İyi düşünün, iyi olun, iyi yaşayın ve iyi ölün.

                     “ Batı Bizi Kıskanıyor” kitabından

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İyi Olmak Ve İyi Kalmak Zordur
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.