Reddedildin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reddedildin!

Hayaller ile gerçeklerin apayrı şeyler olduğunu tokat gibi suratına çarptılar. Kendini duvara toslamış gibi hissediyorsun; yüreğin hırpalandı. Heyecanla bekledin, sonra eşekten düşmüş karpuza döndün. Hayatın hayal kırıklığın oldu. Boğazına sanki gemici düğümü atılmış gibisin, yutkunamıyorsun.

Reddedildin!

   Burnun Kaf dağındaydı. Şimdi karın boşluğuna yumruk yemiş gibi iki büklüm duruyorsun. Egonu taşla ezdiler. Sesin yetim ağlaması gibi yorgun ve ürkek. İçin yanıyorken titriyorsun, fena halde sopa yemiş gibisin. Hayal kurduğun yıllarına yanıyorsun. Oysa reddedilebileceğini hiç düşünmemiştin.

Reddedildin!

   Kendinin başarısız, yetersiz, yeteneksiz, aciz ve çirkin olduğunu düşünüyorsun. Hurdaya dönmüş gibisin. Defalarca “Neden?”diye soruyorsun. “Beni nasıl reddeder?” diye mırıldanıyorsun. Öz güvenin darbe aldı; depresyona girmek üzeresin. “Keşke hiç girişimde bulunmasaydım!”diye düşünüyorsun.

   Reddedilmek, kişiye istediği iş için uygun olmadığının bildirilmesidir. Kabul edilmek kadar doğaldır. Reddedilmeyi kişisel bir şey olarak algılamayın. Eziklik duygusu içinde hayata küsmeyin, kendinize acımaktan vazgeçin.

   Reddedilince “Aman boş ver, o kaybetti.” şeklinde havalara girmeyin. Avunma mekanizmalarına başvurmayın; yüzsüzleşmeyin, ısrar etmeyin, kendinizi küçük düşürmeyin.

   Yeniden başlayın.

   Sık sık reddedilmemek için durumunuzu gözden geçirin. Reddedilme olasılığı yüksek olan eylemlerde bulunmayın.

   Önce şunu kabul edin: Her canlı reddedilmeyi tadar. Siz, bulunmadık Hint kumaşı değilsiniz.

   Reddedilmek çok da kötü bir şey değildir, öğreticidir. Sizi tökezleterek sivri taraflarınızı alır.

    Hırs yapıyorsunuz, yapmayın! Çok soğuk bir suya atladınız, yavaş yavaş alışırsınız. Birkaç gün sonra, “Her işte bir hayır vardır.”demeye başlarsınız.

   Evet, emeğinize yazık oldu, şimdilik işe yaramadı ama yolunuza devam edin. Sevmeyi ve savaşmayı sürdürün. Durumu kabullenin; reddedilen tek insan siz değilsiniz.

   Reddedilmeyi beğenilmemek olarak düşünmeyin. Belki zaman belki yer belki de kişi yanlıştı. Bundan sonraki girişimleriniz için iyi bir plan yapın, donanımınızı güçlendirin.

   Şems’in şu sözünü bir yere not edin:

   ” Olması için ettiğin duaya gün gelir olmadığı için şükredersin.” 

                                                                                       “ Godot Gelmeyecek ” adlı kitabından

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reddedildin!
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.