Risk Almamak Risklidir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaplumbağaya dikkat edin, ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerleyebilir. Kuş doğmak için kendi yumurtasını kırmak zorundadır. En uzağı görebilen martı, en yükseğe uçan martıdır. Limandaki tekne belki güvendedir ama bir süre sonra çürümeye başlar.

   Başarılı insanlar, düşüncelerine güvenenler ve risk alarak harekete geçebilenlerdir. Risk almadan yol alamazsınız. Risk almadan, hata yapmadan, denemeden büyüyemezsiniz. Tırmanırken düşmeyi göze alamayanlar zirvenin hazzını yaşayamazlar. Maceranın tehlike olduğunu düşünüyorsanız rutinde kalın ve ölmeyi bekleyin.

   Risk tehlike ve fırsat demektir. Cesur olun, risk alın. Hiçbir şey deneyimin yerini tutamaz. İnsan denemediği her şeyde yüzde yüz başarısız olur. Çocuklar kurallara göre yürümezler, risk alarak düşe kalka yürürler. Yürümeyi öğrenmenin yolu budur.  Hiçbir şeyi riske atmamak belki de her şeyi riske atmaktır.

   Düşüncelerinizi gerçekleştirmek için risk almıyorsanız ya düşüncelerinizde iş yoktur ya da kendinizde. Risk almamak risklidir. Risk alın; kazanırsanız lider olursunuz, kaybederseniz rehberlik yaparsınız. Size seçenekler sunuluyorsa daha yeni, daha farklı olanlarını seçin. Eski yöntemlerle yeni kapılar açılmaz. Hayal kurun ve başarısızlık riskini göze alın. Kıyıyı gözden kaybetmeye cesareti olmayanlar okyanusu geçemezler. Risk almak, hedefe ulaşmanın en güvenli yoludur. Ne yaptığını bilmeyen, hiçbir hazırlığı olmayan insanların eylemleri risk almak değil aptallıktır…

“Ben Kalender Meşrebim Ama Güzel Çirkin Ararım” kitabından

***

Umutla Beslenenler Şişmanlamazlar

Sicilya atasözüne göre “Umutla beslenenler şişmanlamazlar.”

Umutla yolculuk etmek, gidilecek yere varmaktan daha güzeldir. Kristof Kolom’’u önemli yapan yeni bir ülke keşfetmesi değil, bir düşünce üzerine onu aramaya gitmesidir.

Beyin istekle birleşince her türlü zorluk yenilir. Peşinden gidecek cesaretiniz varsa tüm rüyalar gerçek olur. Başarı, başarısız olma korkusunu yenebilenlerindir.

Batan güneş için üzülmeyin. Yeniden doğduğunda ne yapacağınıza karar verin. Her durumda başarıya giden bir yol vardır. Yeter ki üşenmeyin, ertelemeyin ve vazgeçmeyin.

Olumsuz düşünen kişi, çiğ bir yumurtayı kabuğuyla yutmuş bir insana benzer. Yumurta kırılmasın diye hareket etmez, civciv çıkacağı korkusuyla da hareketsiz duramaz.

İnsanın içinde uyuyan güçler vardır. Bu güçleri uyandırıp eyleme geçiren kişinin hayatında büyük bir devrim olur. Umutlarınız uyandığında ayaklarınız hafifler.

Umudunuz yüksek tutun çünkü umut, güveni geliştiren düşünce ve eylemleri besler. Umutla beslenenler; olanaksızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı da zevkli yapmanın yollarını bulurlar.

Size yol gösterilebilir ama yalnız yürüyeceksiniz. Yükselmek için kendi omzunuza tırmanın. Kendi ateşinizi kendiniz yakın. Umudunuzu yitirmediyseniz ve yeteri kadar nedeniniz varsa her şeyi yapabilirsiniz.

Pepper’e göre,“Hayat bisiklete binmek gibidir. Pedal çevirdiğiniz sürece düşmezsiniz. “

Çaba harcayanlar, uğraşanlar, didinenler, doğru ve güzel şeyler yapanlar hayattan düşmezler.

Cenap Şahabettin’in dediği gibi “Daima arayın. Bugün altın ararken bakır bulursunuz, yarın bakır ararken altın.”

İnsanlar, hedeflerinden büyük olmak zorundadırlar. Hiçbir şey umutlarımızın ulaşamayacağı yerde değildir.   “Gölge etme başka ihsan istemem” kitabından

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Risk Almamak Risklidir
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.