Şimdi Haberler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sayın sadece seyreden seyircilerimiz!

“Ah Vah!” Haber kanalımıza hoş geldiniz! Spikeriniz Abuzittin Mehteran.

   Şimdi haberler.

  Türk lirası bu gün bir rekora daha imza attı. Dolar yerlerde sürünüyor, Avro can çekişiyor, Sterlin depresyona girdi. Dünya borsaları çöktü, Altın çıkarmaya çalışan şirketler iflas etti; çünkü altının okkası on para, onu da alan yok.

   Türk lirası dünyanın en değerli para birimi oldu. Başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa ülkeleri ve Amerika çatır çatır çatırdıyor. Türk lirasının aşırı değer kazanması bu ülkelerde yaşayanları depresyona soktu. Hastanelerde yer kalmadı. Muayeneler yapılamıyor çünkü doktorlar da hasta. Sağlık sistemleri çöktü.

   Türk lirasındaki bu değer artışı yurttaşlarımızın yaşam tarzlarını da değiştirdi. Avrupa ülkelerinde üretilen otomobiller adeta kapışılıyor. Mercedes sudan ucuz, BMV’nin yüzüne bile bakılmıyor.

   Amerika ülkemize durmadan heyetler gönderiyor. F 16 ları ve F 35 leri derhal teslim edelim, Suriye’den çıkalım, Yunanistan’a bu kadar yüz vermeyelim, Trump’u yeniden başkan yapalım… Yeter ki Türk lirasının değerini biraz düşürün diyorlar.

   Avrupa da yalvarıyor. Türkiye’yi Avrupa Birliğine kayıtsız koşulsuz çağırıyorlar. Almanya, ürettiği tüm otomobillerin fabrikasını Türkiye’de kurmak istiyor. Fransa uçak fabrikası kuralım diye teklif verdi. Rusya doğal gazda yüzde seksen indirim yaptı ayrıca Ukrayna’dan derhal çekileceğini belirtti.

   Amerika, Avrupa, Latin Amerika, Asya ve Avrupa ülkeleri yurttaşlarımıza uyguladıkları vizeleri derhal ve koşulsuz olarak kaldırdılar. Yurttaşlarımızı kendi ülkelerine çekebilmek için akla ziyan işler yapmaya başladılar.

   Yurttaşlarımızdan uçak parası almıyorlar, yeme, içme ve barınma hizmetleri zaten parasız. Turist kafilemizi Mehter marşıyla ve folklor gösterileriyle karşılıyorlar.

   Yurttaşlarımız, ziyaret etmek için gittikleri ülkelerde ağır sanayi fabrikalarını satın almaya başladılar. Okul, köprü, köşk, saray satın alanlar bile var. Fransa Eyfel Kulesi’ni ve çevresindeki müzeleri satmak için Türk sanayicisi ve iş adamlarıyla görüşmeler yapıyor.

   Amerikalılar ve Avrupalılar Türk vatandaşı olabilmek için sınırımızda bekliyorlar. Hemen arkalarında Japonlar var, onların da arkasında İskandinav ülkelerinin yurttaşları bekliyor.

   Sayın sadece seyreden seyircilerimiz!

   Şimdi iki saatlik kısa bir reklam arası veriyoruz. Reklamlardan sonra sizleri burada bekliyor olacağız. Siz de bir yerlere gitmiyor olacaksınız…

   İşte böyle Doktor. Babam, kendisini spiker sanmaya başladı. Sabahın köründe onun haberleriyle uyanıyoruz. Babamın sorunu nedir doktor?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şimdi Haberler
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.