Umutsuzca Beklemeyin

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Umutsuzca Beklemeyin

Unutmayın! Mülkiyetin ve lüksün altında hırsızlık ve yolsuzluk vardır.

Açlıktan nefesi koktuğu halde bunlara biat edenleri uyandırın. Bilinçsiz şiddetten ve aptalca vatanseverlikten uzak durun.

Hayatınızda,  kızdığında bile sizi düşünen sevdikleriniz olsun. İnceleyin, araştırın. Gördüklerinizle karar vermeyin çünkü sadece gördükleriyle karar verenler görmediklerine yem olurlar. 

Dün tecrübedir öğrenin, yarın tahmindir planlayın. Bu gün fırsattır kullanın.

Onlar, yaptıkları kötülükler yanlarına kar kaldığı için yüzsüzleşiyorlar.

Hak edenler, içinizde kopan fırtınadan nasiplerine düşeni almalı.

Umutsuzca beklemek size yakışmaz.  “Kuma Minnet Eylemem kitabından

———-  ——-   ——-   ———–

                                   İyi Bir Eleştiride Alınacak Dersler Vardır

İçtenliklerine inandığım insanların eleştirilerinden hep yararlandım, hep yararlanıyorum ve hep yararlanacağım.

 Eleştiri gereklidir. Vücutta bir sorun olduğunu gösteren “ağrı” ile aynı işi yapar.

 Bir şey söylemezseniz, bir şey yapmazsanız, bir şey olmazsanız eleştirilmezsiniz. Eleştiriden korkanlar, dünyada kayda değer hiçbir şey yapmadan göçüp giderler.

Eleştiri yapıcı olmalıdır. Karşınızdaki insana yardım etmeyi kabul edebilirseniz onu eleştirebilirsiniz. Yapmak, eleştirmekten zordur.

Karşımızdakini eleştirmeden önce o işin aslını anlamak gerekir. Çok sık yapılan eleştiriler beklenen olumlu etkiyi göstermez.

Olumsuz eleştiriler insanın canını acıtır, yaralar, motivasyonuna zarar verir.

Basit ve kibirli kişiler en küçük eleştiriye katlanamazlar. Akıllılar ise kendilerini eleştirenlerin düşüncelerinden yararlanmaya çalışırlar. İyi bir eleştiriden alınacak dersler vardır.

 İnsanları eleştirirken çok sert ve acımasız olmamalıyız.  Bazı fırsatçılar, başkalarını eleştirerek yükselmeye çalışırlar.

Bizi en sert eleştirenler aslında ümitsizliğe kapıldıkları için saldırganlaşanlardır.

 Yapabileceğinizin en iyisin yapmaya çalışın. Sizi durdurmak için eleştirenleri çevrenizden uzaklaştırın. Onların gözünden düşmeyi göze alın, onlarla yaşamaya çalışmayın.

Bir kitabı okumadan, bir filmi izlemeden, bir olayı ya da bir durumu anlamadan eleştiren zevzekler, güçlülere yaranmaya çalışan uşaklardır.  “Gölge Etme Başka İhsan İstemem” kitabından

——————————————————

                           Uzak Durun

Yalaklardan, geçimini dincilikle sağlayanlardan, yaşamadan yaşlananlardan, felaket tellallarından, uyur gibi yapan uyanıklardan, anlamadıklarını yok etmeye çalışanlardan, akılsız kalabalıklardan, egosu yüksek olanlardan, laf sokmaya bayılanlardan, abartma huyu olanlardan, dürüst insanları aptal sananlardan, apartman lambasının bile fark etmediği siliklerden, yarı deli ve yarım akıllılardan, pedofoliyi doğalmış gibi göstermeye çalışanlardan, komik olmakla şımarık olmayı karıştıranlardan, yasaları çürüterek yargılayanlardan, akrebin kuyruğu gibi gülenlerden, yoldaşlarını yarı yolda bırakanlardan uzak durun…

“Ben Kalender Meşrebim Ama Güzel Çirkin Ararım” kitabından

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Umutsuzca Beklemeyin
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.