Sözcü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı… Yıllar önce bizlere armağan edilmiş, lekesiz bir şenlik günü… Bana göre bayram kelimesi kutlama, mutlu olma, birlik beraberliği hatırlama günlerini ifade ediyor…

Sırf bunun için bile dini bayramlar gibi milli bayramlar da coşkuyla kutlanmalı… Üstelik dini bayramlar tüm İslam alemiyle ortakken, milli bayramlar biricik ve bize özeldir…

 26 ülkede ders olarak okutulan bir tarihin vuku bulduğu topraklarda coşkuyla kutlanması beklenir. Ancak bizim ülkemizde tüm benzerleri gibi yasaklanmayan ama içi boşaltılan, algı yönetimiyle değersizleştirilen bir kavram haline getirildi 19 Mayıslar…

Getirildi diyorum çünkü ben son şanslı nesilden biri olarak 19 Mayısların görkemli kutlandığı dönemleri hatırlıyorum. Yani ben çocukken henüz değerli ve önemliydi.

Şimdi bir de bu yıl 19 Mayıs, sözcü gazetesine yapılan operasyonla beraber anılıyor. Google aramalarında asıl içeriğinin hemen yanında gazete operasyonu yer alıyor.

Yazık gerçekten.

Bir ülkede okunan, üstelik azımsanmayacak sayıda takipçisi olan, yanlış gördüklerini yazmaktan, haber yapmaktan çekinmeyen bir gazeteye bu kadar basit bir nedenle (terör örgütüne üye olmadan, destek vermek) ki takip edenler bilir yakınından bile geçmediklerini, operasyon düzenlemek gerçekten yazık.

 Başlarına bunun geleceğini bilerek iş yapmaktan geri durmamışlardı. Ama en azından akıllara acaba haklı olabilir mi savcı sorusunu getirebilecek bir suçlama yapsalardı.

Bu olay üzerine sonraki gün gazeteyi çıkarmaları ve dik durmaları bekleniyordu ancak bu kadar güzel bir duruş kimsenin aklına gelmemişti.

Evet, Sözcü Gazetesi 20 boş sayfa ile 20 Mayıs 2017 tarihinde raflarda yerini aldı. Tek cümle ’19 Mayıs Basın Özgürlüğü özel sayısı’

Arşivlenmeye değer bu çıkış için gazeteyle ve tüm çalışanlarıyla gurur duydum.

Üstelik okuyucuların desteği hala umut var dedirtti bana. Çünkü Sözcü en yakın rakibinin 2 katı sattı. Evet, insanlar 20 boş sayfaya para verdi.

Ve evet sanırım hala umut var…

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sözcü
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.