Yeni yıl üzerine

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dostlarım,

Hiç kusura bakmayın, yeni yılınızı kutlamayacağım. Yılın birler basamağını artırınca sorunlar çözülmüyor.

Yeni yıl yeni değil. Eski yılların tüm sorunlarını sırtında taşıyor. Birkaç gün sonra yükünü boşaltıp bir kenara çekilecek ve bizim bir şeyler yapmamızı bekleyecek.

Sorumluluk bizim. Yeni yılın sırtındaki sorunları biz yarattık. Adaletin dengesini biz bozduk, tecavüzleri önleyemeyen biziz, kadınlara yönelik şiddet katliam düzeyine geldi. Hakaret etmeden konuşamıyoruz, ayrımcılık yapıyoruz. Baskılar, zulümler, haksızlıklar, hırsızlıklar, yolsuzluklar ayyuka çıktı.

Hırsızlık yapanları, tecavüz edenleri, yolsuzluk yapanları değil bunları haber yapanları cezalandırıyoruz. Masum insanlara kumpas kurarak onların hayatlarını karartıyoruz.

Eğer aklımızı başımıza devşirmezsek, baskılara ve haksızlıklara karşı direnmezsek, küçücük çıkarlar için dalkavukluk yapmaktan kurtulmazsak, bizim gibi düşünmeyen insanları hemen vatan haini, terörist diye ilan etmekten vazgeçmezsek eskiyi mumla arayacağız.

Birileri gelsin bizleri kurtarsın diye bekliyoruz. Biz hiçbir şey yapmayalım, sessiz kalalım, aman başımıza bir şey gelmesin vb. kurnazlıklarla köşemize çekiliyoruz.

Siyaseti kirlettik, doğayı kirlettik, sularımızı kirlettik, ormanlarımızı yaktık, kıyılarımızı birilerine peşkeş çektik. Her yerinden bereket fışkıran bu ülkeyi yağmaladık ya da yağmalanmasına seyirci kaldık.

Öğrenilmiş çaresizlik içindeyiz, elimizi kolumuzu kıpırdatacak gücümüz yok. Kandırıyoruz, kandırılıyoruz, suçluyoruz, suçlanıyoruz, aşağılıyoruz, aşağılanıyoruz ama birlik olmayı, kardeşçe yaşamayı, örgütlenmeyi ve direnmeyi bir türlü beceremiyoruz.

Demokrasi, adalet, hak hukuk, laiklik, eşitlik için yola çıkanları desteklemiyoruz; desteklemediğimiz gibi onları engellemeye, darp etmeye ve şeytanlaştırmaya çalışıyoruz.

Birilerinin bizi itibarsızlaştırmasına, aptallaştırmasına izin veriyoruz. Bağımsız düşünme gücümüzü yitirdik. Bir avuç aydının gözümüze soktuğu gerçekleri inatla reddediyoruz. Bize dayatılan gücün büyüsüne kapılıp körleşiyoruz. Bu zalimliğe itiraz etmeyi aklımızdan bile geçiremiyoruz.

Sayın 2023! Bana hiçbir şey getirme. Sevdiklerimi götürme yeter. Diğer sorunları çözmek senin görevin değil. Onları biz çözmek zorundayız.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni yıl üzerine
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.