MHP Yenişehir’de Toplu İstifa

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir MHP'den aralarında Belediye Başkan adayı, eski ilçe başkanları, eski il genel ve belediye meclisi üyelerinin de bulunduğu 215 kişi istifa etti

İstifa Eden 215 Ülkücü adına yapıldığı belirtiler açıklamayı, MHP Yenişehir eski İlçe Başkanı Nihat Doğan yaptı. Sözlerine,"Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir İlçe Teşkilatından, kadın kollarımızda ve ülkü ocaklarımızda görev yapan 215 arkadaşımız ile birlikte istifa kararı aldığımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz." Diyerek başlayan Nihat Doğan,  istifa gerekçesi olarak şunları kaydetti:

"MHP'yi Yönetenler Ülkeyi Değil AKP'yi Kurtarıyor"

Ülkemizde kangren haline dönüşen toplumsal meselelerimizin çözümü için Milliyetçi Hareket Partisi’nin, bu güç durumdan halkı değil, AKP’yi kurtaran bir yapı içerisinde olduğunu üzülerek görüyoruz. Ülkemiz siyaset arenasında yaşanan tıkanıklık ve buna bağlı olarak ortaya çıkan arayışın, MHP olmadığı artık herkesin ortak kanaati haline gelmiştir.

Yenişehir’de, insanlarımızın yüzlerinin soluk, morallerinin bozuk, büyük bir ümitsizliğin hakim olduğu bir süreçte, ülke yavaş yavaş yok olmaya yüz tutmuşken bizlerin buna kayıtsız ve çaresiz kalması düşünülemez.

"Bu Yönetim Hepimizi İncitti"

Son dönemde Milliyetçi Hareket Partisinin gerek parti içinde, gerekse parti dışında uyguladığı politikalar, bizlerle mücadele eden ve bizlere güvenerek oy veren, Yenişehir’de yaşayan Türk Devleti ve milletinin milli hafızası Reklamlar ve refleksi olan ülküdaşlarımızın tümünde ziyadesiyle büyük bir rahatsızlığa ve incinmelerine sebep olduğunu büyük bir üzüntü ile gözlemledik.

 "Bu Şartlar Altında Bu Yönetimle Birlikte Kalmak İhanet"

80’li yılların zorlukları dahil uzun yıllar aşk ve şevkle hizmet etmeye çalışmamıza rağmen, bu şartlar altında hala bu çatı altında kalmak en başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e ihanet olacağını düşünerek yıllarca ilçe başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği, belediye başkan adaylığı, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği, parti üyeliği görevlerini yürüttüğümüz Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir İlçe Teşkilatından, kadın kollarımızda ve ülkü ocaklarımızda görev yapan 215 arkadaşımız ile birlikte istifa kararı aldığımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz.

"Biz Ülkücüleri Ve Halkımızı Yaraladılar"

Yaklaşık iki yıllık yaşanan süreç ve referandum noktasında Partimiz, tüzüğüne ve seçim beyannamesine aykırı davranarak AKP’nin rejim değişikliğine ülkücülerin hayır demesine rağmen kurumsal olarak destek vermesi bizleri ve halkımızı son derece derinden yaralamıştır.

"Seçme Ve Seçilme Hakkımızı Gasp ettiler"

Gelinen son durum itibari ile MHP'de parti içi haksızlık, hukuksuzluk had safhaya ulaşmıştır. Kişisel çıkarlar uğruna hareket edenler, inandığımız değerleri hiçe saymışlar, parti içi tüm demokratik yolları tıkamışlar, ülkenin birçok yerinde yapılan kongrelerde seçme ve seçilme hakkımızı gasp etmişlerdir. Türk halkının her kesimini kucaklayamadıkları gibi ciddi bir hayal kırıklığı yaratmışlardır. Ve yine şanlı Ay yıldızlı bayrağımızın altında onurla yaşamak isteyen, önce ülkem diyen tüm ülküdaşlarımı istifaya davet ediyorum.

Bugünden itibaren inançlı Türk Milliyetçileri olarak, manevi değerlerimiz ile birlikte Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyete bağlı duruşumuzu bozmadan, demokratik ve hukuk tan yana olan, inandığımız değerler uğruna ve doğru bildiğimiz yolda mücadelemize devam edeceğimizi bildirir, saygılar sunarız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MHP Yenişehir’de Toplu İstifa
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.