Çelik Yapımı Devam Eden Okulları Gezdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, yapımı devam eden üç okul inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.  Kurtuluş Mahallesinde 4 katlı 24 derslik olarak yapılan ortaokul inşaatının incelemesinde Kaymakam Suat Seyitoğlu da katıldı. Yapılan incelemelerde inşaat firması yetkililerinden, okulun 2017 yılı sonuna kadar tamamlanıp ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edileceği bilgisi alındı.

Yenigün Mahallesinde yapımına başlanan Yenişehir Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kurtuluş Mahallesinde Ortaokul binası ve Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojileri Atölye Binası inşaatlarını gezen Başkan Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Adnan KAMIL ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa AYAZ, ilçemizde yapımı devam eğitim kurumlarının inşaatlarını gezerek incelemelerde bulundular.

İlk olarak, “1990-1991 eğitim öğretim yılında Sağlık Meslek Lisesi olarak Süleymanpaşa İlköğretim Okulu bünyesinde 13 yıl eğitim veren okulumuz, İlhan Oğuz Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde ise 11 yıllık eğitim sürecinden sonra, 2015-2016 döneminde kapanmış olan Subaşı İlköğretim Okulunda yapılan tadilat sonrası eğitimine devam etmektedir. Belediyemiz ait olan Yenigün Mahallesi, 29 pafta, 124 ada, 112 parsel de bulunan 4.238,07 m²’lik arsayı, Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapılması için Belediyemizin 8 Ocak 2016 tarih, 9 nolu kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilerek yapılaşmaya imkan sağlanmıştır. YİKOB (Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı) bünyesinde yapılan ihaleyle Yenigün Mahallesinde yapımına başlanan ve 2018-2019 Eğitim-Öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanan yeni okul binamız, zeminle birlikte 4 katlı olarak planlandı. Bina içerisinde 16 derslik, kütüphane, konferans salonu, çok amaçlı salon ve laboratuarlar yer alacak” dedi.

Akabinde; Kurtuluş Mahallesinde yapımı devam eden Ortaokul çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Çelik“Kurtuluş Mahallesi YİKOB bünyesinde, 24 derslikli ortaokul inşaatımız, Maliye Hazinesinden Milli Eğitim Bakanlığı’na, Eğitim Tesisleri Alanı olarak devri yapılan arsa 40 pafta, 170 ada ve 40 parsel numaralı 7.003,44 m² arsa üzerinde inşaat çalışmaları devam ediyor. İlçemizin kuzey bölgesinde önemli bir eksikliği kapatacak olan ve şuan itibariyle 3. katının yapımına başlanan Kurtuluş Mahallesi Ortaokulu tamamlandığında, TOKİ Orhangazi Ortaokulundaki öğrenci yoğunluğu da azaltılmış olacak. 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde hizmete açmayı planladığımız ortaokulumuzda hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz rahat bir ortamda eğitim imkânına kavuşacaklar” dedi.

Son olarak Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Motorlu Araçlar Teknolojileri Bölümü için inşaatı devam eden Atölye Binasındaki inşaat çalışmalarını inceledi. Başkan ÇELİK, “YİKOB bünyesinde yapımı devam eden atölyemizin, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında hizmet vermesi planlanmaktadır. Eylül ayında yapımı tamamlanacak olan 1600 metrekarelik atölyenin kullanılmaya başlanmasıyla, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 2 bölümde atölye çalışmaları daha rahat ve modern ortamlarda gerçekleştirilecektir. Metal Teknolojileri ve Motorlu Araçlar Teknolojileri bölümleri bulunan okulumuzda, pratik derslerin aynı çatı altındaki atölyede verilmesi sebebiyle yaşanan sıkıntılar bu vesileyle ortadan kalkacaktır. Motorlu Araçlar Teknolojileri Bölümü için ayrı bir atölye binası kurarak yer sıkıntısını gidermeyi amaçladık. Bu bölüm Eylül ayında kendi yerine taşınınca, Metal Teknolojileri bölümü mevcut atölyede derslerini daha rahat ortamlarda sürdürecek” dedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çelik Yapımı Devam Eden Okulları Gezdi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.