Tarım Aletlerini Çaldılar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir İncirli ve Hayriye mahallelerinin, özellikle Yenişehir-Bilecik karayoluna yakın bölgelerinde arazisi bulunan vatandaşlar birkaç aydır devam eden hırsızlık olaylarından rahatsız.

Aynı bölgede birkaç aydır devam eden hırsızlık olaylarında, sulama amaçlı kullanılan elektrikli pompalar, dinamolar ve su boruları çalınıyor.

Son olay geçen hafta yine aynı bölgede yaşandı ve Hayriye mahallesinde yaşayan Mustafa Yıldız’a ait 110 adet alüminyum boru, kimliği belirsiz kişi yada kişilerce çalındı.

Olay, Hayriye Mahallesi civarında ve Yenişehir-Bilecik karayoluna yakın bir bölgede yaşandı. Hayriye mahallesinde ikamet eden çiftçi Mustafa Yıldız’a ait 110 adet alüminyum buruyu çalan hırsızlar izlerini kaybettirdi.

Konuyla ilgili gazetemizi ziyaret edip olayı anlatan Mustafa Yıldız, “ Bu olay ilk değil. Aynı olay, birkaç aydır devam ediyor. Bizim köyden, Hüseyin Urhan, Metin Er, Zeki yıldız. Fetih Er ve İbrahim Çakmak ile İncirli köyünden Bayram Türk, Şaban Karagöz ve Rafet Karagöz’ün başına da geldi. Onların da birçok tarım araç gereci çalındı” diye yakınırken bu konuda alınan tedbirlerin artırılmasını gerektiğini söyledi.

Konuyu Jandarmaya bildirdiklerini anlatan Yıldız, “jandarma da elinden geleni yapıyor, sürekli devriye geziyor ama sonuçta her tarlanın başına bir nöbetçi bırakamazlar” diyor.

Mustafa Yıldız’ın bu olayların sonlandırılmasıyla ilgili bir de önerisi var. Hurdacıların denetim altına alınması gerektiğini söylüyor. Bu tür hırsızlıktan sonraki adresin genellikle hurdacılar olduğunu belirten Yıldız, “Hurdacılar denetim altında olsa, güvenlik güçlerimiz çok daha kolay sonuç alırlar. Hurdacılar kendilerine getirilen eşyanın, getirene ait olup olmadığını sormuyor. Kim ne getirirse onu alıp atıyor. ” Diyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarım Aletlerini Çaldılar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.