Yenişehir Belediyesi’nden Toplu Nikah

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği Toplu Nikah Töreni ile geçen hafta 13 Çiftin nikahları kıyılarak mutluluklarına ortak olundu.

Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği Toplu Nikâh Töreni, önceki gün Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Sitesinde 13 çiftin katılımı ile gerçekleşti.

Toplu Nikâh Törenine Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve evlenecek çiftlerin aileleri katıldı.

Toplu Nikâh Töreninde, ilk olarak salondaki en genç daha sonrada en yaşlı nikahları kıyıldı.İlk çiftin nikâh şahitliğini AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Halit Dereli yaparken Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise çiftin nikâhını kıydı.

Nikâh töreni öncesinde konuşan Belediye Başkanı Süleyman Çelik. Yenişehir Belediyesi olarak evlenip resmi nikâhını kıyamamış vatandaşlarımıza, toplu nikâh organizasyonları düzenleyerek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Belediyemize başvuran 13 çiftimizin nikâhını kıyarak bu sevince ortak oluyoruz. 'Nikâhta keramet vardır' diyerek, bir arada yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce nikâhlarını kıymaları için teşvik edici oluyoruz. Bizim kültürümüz de bunu söylüyor. İmam nikâhıyla evlilik işini çözdüğünü düşünen vatandaşlarımıza da seslenmek istiyorum.

Gün gelir bazen aile içi ufak problemler dahi resmi nikah kıymadıklarından dolayı çiftler için büyük problemler haline gelir. Bunlar her çiftin başına gelebilir. Resmi nikâhlar çiftlerin teminatı oluyor. Bu tarz organizasyonlarda maalesef üzülerek şahit oluyoruz ki, neredeyse çocukları ilkokula başlamış çiftlerin resmi nikâhları yok. Görüyorum ki bu sene başvuran çiftlerimiz daha genç. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Hayırlı olsun’ dedi.

   Nikahları kıyılan çiftlere Belediye olarak çeşitli hediyeler verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir Belediyesi’nden Toplu Nikah
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.