“Girişimciliğe Önem Veriyoruz”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi ile BEBKA'nın ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kurslarına katılanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) Yenişehir Belediyesi ile ilçede ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kurslarında başarılı olan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Sertifika töreninde konuşan BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, "Girişimciliğe önem veriyoruz. Önümüzdeki günlerde gençlerimizin yetiştirilmesi ve kadınların istihdama katılmasını hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde gençleri nasıl daha iyi istihdam ederiz diye planlama yapıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Davut Aydın da Yenişehir Belediyesi'nin 2019 yılında hazırladığı Girişimcilik Merkezi Projesi'nin BEBKA tarafından mali destek almaya hak kazanan ilk belediye projesi olduğunu anlattı. Başkan Aydın, "Girişimcilik eğitimi alan kadın, genç ve çiftçi sayısı 270'tir. Maker, robotik kodlama, 3D yazıcı atölyesi kullanan çocuk sayısı 1600 olarak gerçekleşti. Atölyelerden yararlanan ve danışmanlık alanların sayısı 149'a ulaştı. Genel toplam ise 2 bin 19'a çıktı" dedi.

BEBKA'nın Yenişehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kurslarında başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, şunları söyledi: "Çok heyecanla büyük işler yaptılar. Başkan'ım, 2. projede gayet başarılı olmuş. İnşallah bundan sonraki projeler böyle devam edecek. Gençlere önem veriyoruz. Girişimciliğe önem veriyoruz. Önümüzdeki günlerde gençlerimizin yetiştirilmesi ve kadınların istihdama katılmasını hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde gençleri nasıl daha iyi istihdam ederiz diye planlama yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde projeler artacak. Sayın Başkan'ıma hepinizin huzurunda teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum."

Belediye Başkanı Davut Aydın ise konuşmasında şunları kaydetti: Yenişehir Belediyesi olarak 2019 yılında hazırladığımız Girişimcilik Merkezi Projemiz BEBKA tarafından mali destek almaya hak kazanan ilk belediye projemiz olmuştur. Sinanpaşa Külliyesinde iki yıl önce hayata geçirdiğimiz bu proje: kadın, genç ve çocuk girişimci adaylarımıza önemli faydalar sağlamıştır.

Kendi adına bir iş yapma fikri olan ve bunu uygulamak isteyen girişimci adaylara ve çocuklarımıza: danışmanlık, eğitim, atölye, açık ofis desteği verdiğimiz projeden bugüne kadar iki bine yakın vatandaşımızın yararlanmış olmasının mutluluğunu yaşamaktayız.

Ecdat yadigarı böylesi tarihi bir mekanın ilçe halkımızın sosyoekonomik yararı için kullanılıyor olması bizleri ayrıca mutlu etmektedir.

Girişimcilik merkezimizden aldığı destekle işyeri açarak istihdam ve ekonomik değer sağlayan tüm girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Yeni girişimci adaylarımıza ve işini geliştirmek isteyen girişimcilerimize proje kapsamında yetiştirdiğimiz danışmanlarımız tarafından destek verilmeye devam edilecektir.

Buradan hareketle girişimcilik eğitimlerimize katılarak bu belgeyi almaya hak kazanmış olan siz değerli genç ve kadınlarımız: sizleri şimdiden gelecekte ülke ve ilçe ekonomimize katkı sağlayan istihdam oluşturan iş insanları olarak görüyor, sizlere güveniyorum.

Projede desteklerini esirgemeyen başta BEBKA genel sekreterimiz ve ekibi olmak üzere ilçemizde proje paydaşımız olan kurumlarımıza teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından törende hazır bulunan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Girişimciliğe Önem Veriyoruz”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.