Cingil AKP’den tazminat istiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Yenişehir İlçe teşkilatına isteği dışında üye yapılmasına karşı çıkarak sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazanan Gazetemiz köşe yazarı Av. Onur Cingil, aynı dava kapsamında AKP aleyhine bu kez 10.000 liralık tazminat davası açtı. Cingil, yaptığı açıklamada, “AKP Genel Başkanlığı, AKP Yenişehir  İlçe Başkanlığı ve AKP Yenişehir  İlçe Yöneticisi Ali Keklik aleyhine Manevi Tazminat davasını açtım.” Dedi.

Bilindiği üzere, bundan 2 yıl önce, iktidar partisi AKP, Türkiye çapında yaklaşık 60.000 CHP üyesi, İl, İlçe Yöneticisini hukuka aykırı bir şekilde “sahte üye” partilerine kaydetmiş, bu husus 2012 yılının Kasım ayında medyada da büyük bir skandal olarak yer etmişti.

Sahte belge, bilgi ve imzalarla, kişilerin iradesi dışı yapılan bu kayıt işlemleri, ciddi bir hukuksuzluk örneği olarak siyasi tarihimize kazınmış, bu hususta da Türkiye çapında hukuk mücadelesi veren birkaç kişiden biri olarak sorumlular AKP Genel Başkanlığı, AKP Yenişehir (Bursa) İlçe Başkanlığı ve ilgili diğer tüm sorumlu kişiler hakkında 23 Kasım 2012 tarihinde tarafımdan suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bu hususta yapılan yargılamada, Yenişehir (Bursa) Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2013/347 Es., 2014/99 Kr. No. ile Siyasi Partiler Kanununa Muhalefet Etmek Suçundan,  AKP Yenişehir (Bursa) İlçe Yöneticisi Ali Keklik hapis cezasına mahkum edilmiş, bu ceza Sanığın 5 yıl süre ile kasten bir suç işlememesi şartı ile ertelenmiş, fakat davamın haklılığı ve AKP’nin hukuksuzluğu bu karar ile bir yargı merciince resmen tescillenmişti.

Cingil’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar neticesinde, hukuk mücadelemi aynen devam ettirmekle, çevresinde saygın bir hukukçu ve genç bir siyasetçi olarak bilinen şahsımın bu konu ile ilgili olarak çektiği elem, keder, üzüntü, ortaya çıkan psikolojik yıkım ve siyasi ve mesleki kariyerimde oluşan ve de ileri siyasi hayatımda oluşacak manevi zararlarımın tazmini amacıyla 10.000 TL bedelle, AKP Genel Başkanlığı, AKP Yenişehir (Bursa) İlçe Başkanlığı ve AKP Yenişehir (Bursa) İlçe Yöneticisi Ali Keklik aleyhine Manevi Tazminat davası açtım.

Yapılan hukuksuz eylem ile şu kadar milyon üyemiz var diyen insanların üyelerinin nasıl ve ne şekilde olduğu ortaya çıkmış olup, basit bir üye kaydından bir hile çıktığına göre seçimlerin nasıl yapıldığı hususu da bir kez daha soru işaretleri oluşturmuştur. Bu olay bir siyasi komplodur. AKP Genel Başkanlığı, İlçe Başkanlığı ve sorumlular bu sahteciliği her birlikte, müştereken yapmıştır.

Bu dava ile ceza mahkemesince tespit edilen haklılığımı, tazminat davası ile bir kez daha ortaya koyacak, sorumluları tazminata mahkum ettirerek, her alanda yaptıkları hukuk tanımaz icraatlarına en azından bu konuda bir dur diyerek ve AKP’ye Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatacağım.

Tazminat almam halinde ise, bu tutarı “herkes için anlamlı” bir eylemde kullanmayı düşünmekteyim. Bu konuda ve her konuda olduğu gibi “Mızrak artık çuvala sığmamaktadır”. Her alanda mücadelemiz devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cingil AKP’den tazminat istiyor

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.