Romanların Derdi İşsizlik

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Romanlar Derneği Başkanı Yıldırım Belikırıkoğlu, Roman vatandaşların en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunu belirtti.

   Belikırıkoğlu, yaptığı açıklamada, ‘Mahallemizde 400’e yakın gencimiz işsizliğin pençesinde kıvranıyor. Yaz aylarında başta hamallık olmak üzere günlük işlerde çalışan Roman vatandaşlarımız kışın çok zor günler geçiriyor.  Gerçi son yıllarda Suriye ve Güneydoğu’dan gelen vatandaşlarımız yüzünden artık hamallık da yapamıyorlar’ dedi.

   Yenişehirli Roman vatandaşlardan Şişe Cam ve Belediye temizlik işlerinde toplam 10 Romanın çalıştığını belirten Yıldırım Belikırıkoğlu, ‘Yenişehir’de hiçbir resmi kurumda kadrolu çalışan Roman vatandaşı yok. Mahallemizde birçok lise ve yüksek okul mezunu gencimiz bile işsiz. Bu gençlerin okumasını da engelliyor. Aileler okuyanlar da işsiz deyip gençleri okutmuyor. Roman vatandaşlarımız içinde şu an ekmeğe bile muhtaç insanlarımız var. Bu durum karşısında biz dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz ancak her ere yetişemiyoruz’ dedi.

   Romanların oturduğu Yılmaz ve Tabakhane Mahallesinde emekli olan hiçbir vatandaşın olmadığına dikkat çeken Belikırıkoğlu, ‘Bize ön yargı ile bakılıyor. Bu nedenle iş bulamadığımız için mahalle sakinlerimizin hiç birinin sigortası yok. Emekli olan hiçbir Roman vatandaşı yok. Biz artık gıda paketi ya da ekmek fişi istemiyoruz. Bize balık tutmasını öğretsinler, bize iş versinler’ dedi.

       Gençlerin ekonomik sıkıntı yüzünden uyuşturucuya alışacaklarından korktuğunu belirten Yıldırım Belikırıkoğlu, ‘Açlık sofuluğu bozuyor. İşsiz olan gençler ya sigara, ya alkol ya da uyuşturucuya alışıyor. Bu insanların elinde işi evinde ekmeği olsa hiç birisi kötü yola savrulmaz. Aç kalan insan hırsızlık da yapar her şeyi yapar. Yetkililerin bizim bu sesimize kulak vermesini istiyoruz’ diye konuştu.

   Çevre il ve ilçelerde Roman vatandaşların daha rahat olduğunu belirten Yıldırım Belikırıkoğlu, ‘Burada gittiğimiz her yerde bize ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar. Biz bunu kendimize yediremiyoruz. Maalesef Roman açılımı Yenişehir’e hiç uğramadı’ dedi.

  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Romanların Derdi İşsizlik
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.