Cumhur İttifakı MHP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Davut Aydın Röportajı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayrıntı: Neden aday oldunuz?

Davut Aydın: Bu konu yeni değil. Aday olmamla ilgili talep, önceki seçimlerde de gelmişti. Ben o dönemlerde kendimi hazır hissetmedim Ancak bu talep bu dönemde de ısrarla devam edince bizim için bir görev oldu ve aday oldum.

Ayrıntı: Yenişehir’de nelerin yapılamadığını düşünüyorsunuz?

Davut Aydın: 28 yıllık belediyeciyim. Vatandaşla iç içe bir iş hayatım oldu. Vatandaşın bazen çok kolay çözülebilecek sorunlarının bile göz ardı edildiğine tanık oldum. Meslek hayatım süresince bu konuda hassas davranmaya çalıştım. Yasal çerçevede her vatandaşın işini kolaylaştırmanın ve çözüm yolları bulmanın gayreti içinde oldum. Bu anlayışım seçildikten sonra da devam edecek. Sosyal alanda ve istihdam alanında elimizden geleni en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Farklı beklentiler var ve bizler bu beklentilere cevap vermenin gayreti içinde olacağız.

Ayrıntı: Biz yapacağız dedikleriniz neler?

Davut Aydın: 16 proje hazırladık. Her biri kendi gücümüzle yapılabilecek, ayakları yere basan projeler. Bu projelerin en önemli özellikleri, ilçe halkımızın yaşamını kolaylaştıracak, nefes aldıracak projeler olması. Bunları hızla hayata geçireceğiz.

Ayrıntı: Bugün itibariyle tüm seçmenlere ulaşabildiniz mi?

Davut Aydın: Bu hafta itibariyle tüm mahallerdeki ziyaretlerimizi tamamlamış olacağız. Bizler aday adayı bile değilken çalışmaya başlamıştık. Tüm mahalle muhtarlarımızla Kasım ayında yaptığımız görüşmelerde ihtiyaçlarını sormuş ve bunları her mahalle için ayrı ayrı dosyalamıştık. Bu çalışma, adaylığımız kesinleştikten sonra bizim hareket noktamız oldu. Eksikleri, ihtiyaçları bilince daha çabuk çözümler ürettik. Bu çözüm önerilerimizi de vatandaşla paylaştık. Bu anlamda bir zaman sorunumuz olmadı. Seçime 15 gün kala herhangi bir zaman sıkıntımız yok. Mesajlarımızın birçoğunu vatandaşa ulaştırmış durumda olduğumuzu söyleyebilirim.

Ayrıntı: Yine bugün itibariyle durumunuzla ilgili bir değerlendirme yapar mısınız?

Davut Aydın: Biz bir sorun görmüyoruz. Aldığımız sonuçlar çok iyi. Seçimi kazanacağız ve vatandaşa verdiğimiz her sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşayacağız.

Ayrıntı: İttifak partileri içinde var olduğu bilinen küskün ve kafası karışık seçmenle ilgili ne tür girişimleriniz oldu? Sonuç alabildiniz mi? Şu anki durum nedir?

Davut Aydın: Ben üzerime düşeni yaptım. Ak Parti’de görev yapmış tüm ilçe başkanlarını, meclis üyelerini ziyaret ettim. Söylentilerin aksine ben bir sorun görmedim. Her biri desteklerini ifade ettiler. Bunların dışında seçim çalışmaları sırasında böyle bir küskün ve kafası karışık seçmenle de karşılaşmadım.

Ayrıntı: Siyasi partilerin seçim çalışmaları sırasında çoğalamadıkları ifade edilir. Böyle bir sorununuz var mı?

Davut Aydın: Seçim çalışmaları kapsamında bir katılım sorunu yaşamadık. Kadınlarımız ve gençlerimiz de dahil olmak üzere büyük katılımlarla gerçekleşiyor çalışmalarımız. Bu durumun, bundan sonraki 15 günlük sürede daha da artarak süreceğine inanıyorum.

Ayrıntı: Seçimi kazanacağınızı düşünüyor musunuz?

Davut Aydın: Evet kazanacağımızı düşünüyorum. Hem kendime hem meclis üyelerime güveniyorum. Şu ana kadar sürdürdüğümüz seçim çalışmalarından edindiğim intiba da odur ki kazanmamızın önünde bir engel yok. Hem kazanacağız hem de doğru işler yaparak Yenişehir insanının hayatının kolaylaştıracak projelerle mutlu olacakları bir ortam yaratacağız.

Ayrıntı: İttifak partileri dışındaki partilerden oy alabilecek misiniz?

Davut Aydın: Çok güzel geri dönüşler var. Her kesimden oy alacağımızı düşünüyorum.

Ayrıntı: İlk işiniz ne olacak?

Davut Aydın: Çalışan, üreten bir belediye, Kapalı pazaryeri ve şehir girişleri olacak. Yenişehir’e giriş yolları bütünüyle yeniden ele alınacak ve kendine yakışır hale getirilecek.

Ayrıntı: Siz kazanacaksanız diğer adayların ne yapabilecekleri hk bir yorumunuz var mı?

Davut Aydın: Hepimiz hizmet için yarışıyoruz. Kararı halk verecek. Allah yardımcıları olsun.

Ayrıntı: Seçmene duyurmak istediğiniz mesajlarınız nelerdir?

Davut Aydın: Güçlü iktidar, güçlü büyükşehir, güçlü ilçe, Üçlü olsun güçlü olsun.

Ayrıntı: 31 Mart yerel seçimleri kapsamında başlattığımız “başkan adaylarıyla röportaj” talebimize cevap veren Davut Aydın’a, yoğun geçen seçim çalışmaları arasında, bize ayırdığı zaman ve sorularımıza verdiği samimi cevaplar için teşekkür ederiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhur İttifakı MHP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Davut Aydın Röportajı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.