Yenişehir’de 99. yıl coşkusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyetin Kuruluşunun 99'uncu Yıldönümü Yenişehir'de de düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlama programına Kaymakam Rahmi Köse, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Zehra Varol, daire amirleri, siyasi parti sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı önündeki tören alanında şiirler okundu, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Folklor gösterisi ve ödül töreninden sonra mehter takımının gösterisi izlendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yenişehir kaymakamı Rahmi Köse yaptı. Köse konuşmasında özetle şunları kaydetti: “Bugün hep birlikteyiz. Sadece burada değil, memleketin her köşesinde buradayız. Kadını erkeği, genci yaşlısı elimizde bayraklarla sokaklarda meydanlardayız. Çünkü bugün 29 Ekim. Bundan tam 99 yıl önce Cumhuriyetimiz kuruldu. Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimiz, kutlu olsun, daim olsun, ilelebet yaşasın.

Cumhuriyetimiz 99 yıl içinde büyük kazanımlar elde etmiş, hızla büyümüş, büyük projeleri hayata geçirmiş, bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülkeler arasına girmeyi başarmıştır. Bugün Cumhuriyetimiz dostlarımıza güven vermekte, milletimize düşmanlık hisleri besleyen karanlık güçlere ve vatan hainlerine ise korku salmaktadır. Cumhuriyetimizi ulaştığı bu noktadan çok daha aydınlık yarınlara sizler taşıyacaksınız. Buna yürekten inanıyor ve size güveniyoruz. Bu inançla tekrar bayramınız kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin mimarı olan, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yaşasın yüce Türk milleti yaşasın Cumhuriyet."

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de 99. yıl coşkusu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.