2. Kitabı Çıktı “Ben Kalender Meşrebim Ama Güzel Çirkin Ararım”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir süre ara verdiği yazma çalışmalarına  "Kula Minnet Eylemem" adlı kitabıyla yeniden dönen Yenişehirli yazar Nazmi Şentürk’ün 2. Kitabı “Ben Kalender Meşrebim Ama Güzel Çirkin Ararım” çıktı. Bir ay arayla yayınlanan 2 kitap sonrasında görüştüğümüz Nazmi Şentürk,” bu 2 kitap bir ay arayla çıktı ama aynı sürede yazılmadı. Her 2 kitabın da hazırlık süreçleri var ve bu süreçler yılları kapsıyor. Başka çalışmalarım da var. Onlar da bu kadar kısa sürede olmasa da daha makul bir süre içinde okurlarımızla buluşacak” dedi.

“Ben Kalender Meşrebim Ama Güzel Çirkin Ararım” yine Cinius Yayınlarından çıktı. 115 sayfa olan kitapta, şiir tadında 104 adet düşünce yazısı yer alıyor. Geçen hafta satışa sunulan kitabı, aralarında Sözcü Kitabevi, Oda Kitap, D&R, Eganba, Kitap Store, Nobel Kitap, Kitap Yurdu, Idefix gibi çok sayıda kitapevi ile internet sitesinden temin etmek mümkün.

Öğretmen yazarlarımızdan olan Yenişehirli yazar Nazmi Şentürk, “Ben Kalender Meşrebim Ama Güzel Çirkin Ararım” kitabının giriş bölümünde şöyle diyor:

Bu kitap deneme türünde yazılmıştır. Aralarında sohbet türünün özelliklerini taşıyanlar da vardır. Aforizmalar tarzında yazdıklarım da oldu.

Çalışmamın doğası gereği özdeyişlerden, güzel sözlerden, atasözlerinden, şarkılardan, türkülerden, sosyal medya paylaşımlarından yararlandım. Bu sözleri ele aldığım kavramların ana düşüncelerini zenginleştirmek için kullandım.

Üzerinde çalıştığım kavramların ana düşüncelerini desteklemeyen ya da ilkelerime, dünya görüşüme ters düşen sözleri kapının dışında bıraktım.

Yazar, kitabın başında bir de “Kullanım Kılavuzu” veriyor. İşte O Kılavuz:

Ben Kalender Meşrebim Ama Güzel Çirkin Ararım” 104 adet düşünce yazısından oluşmuştur.

   Beyin yoluyla alınır.

“ Ben Kalender Meşrebim Ama Güzel Çirkin Ararım” adlı kitapta yer alan metinlerin ana maddesi düşüncedir.

Tatlandırıcı olarak duygu, eleştiri ve ironi eklenmiştir.

Eleştirel düşünmeyi ve duyarlılığı geliştirici etkilere sahiptir.

Ayrıca cesareti, direnme gücünü, özsaygısını, özgürlük ve bağımsızlık isteğini artırır.

Dalkavukluk yapma, biat etme, okumadan inanma gibi beyin iltihaplanmalarını önler.

Duygusal zenginliği artırarak kabadayılıklardan uzaklaşmayı kolaylaştırır.

Cahillik, hırsızlık, yalancılık, kibirlilik, kurnazlık hikâyesi olanlar bu kitabı dikkatli kullanmalıdırlar. Metinler yoğun olarak düşünce içerdiği için onlarda kaşıntıya, öfke krizlerine, korkulara, karabasanlara neden olabilir.

Kitabın diğer kitaplarla birlikte kullanılmasında bilinen bir sakınca bulunmamaktadır. Şiirle ve mizahla birlikte alınması metinlerin etkisini artırır.

Bu kitabı çocukların, gençlerin ve yaşlanmadan yaşamak isteyenlerin erişebileceği yere koyunuz, saklamayınız.

 Bu kullanma kılavuzu bilmem kaç tarihli, bilmem kaç sayılı kararla onaylanmamıştır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2. Kitabı Çıktı “Ben Kalender Meşrebim Ama Güzel Çirkin Ararım”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.