Yenişehirliler Mobese Bekliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de çalışmalarına 2015 yılı başında başlanan ve 2015 yılı sonunda biteceği söylenen  MOBESE sistemi ile ilgili hiçbir çalışmanın yapılmaması ve aradan geçen 4 yıla rağmen tamamlanamaması vatandaşın tepkisine neden oluyor..

   Yenişehirli vatandaşlar, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kapsamında Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sisteminin kurulması çalışmalarının 2015 yılının ilk aylarında başlandığını belirterek. ‘2015 yılında yapılan açıklamalarda ‘toplam maliyeti 2 milyon lira olarak belirtilen, 12 bölgede izleme ve 3 bölgede plaka tanıma sisteminin direklerinin dikilmesi ilerleyen günlerde bitecek’ denmişti. Ancak o kadar sokaklar kazıldı. Kablolar döşendi gelinen noktası MOBESE ile ilgili hiçbir gelişme yok.  Yine 2015 yılında yapılan açıklamalarda, ‘Kaymakamlık Meydanı, Belediye Meydanı, Cumhuriyet Caddesi, Hal İçi, Eski Sanayi Çarşısı, Biber Pazarı, Derviş Eroğlu Bulvarı, Yılmaz Mahallesi, Yüksekokul bölgesi, Zafer Meydanı, Değirmen Kavşağı ve Heykel Meydanı olmak üzere toplam 15 noktada, 30 sabit ve 6 hareketli kamera faaliyet gösterecek’ dediler. Verilen sözlerin hiçbir önemi yokmuş.’ Dediler.

   ‘Yapılan masraflar boşa mı gitti?’ diye soran vatandaşlar, ‘Türkiye’de MOBESE olmayan ender ilçelerden birisi biziz. O kadar masraf yapıldı. Yerler kazıldı. Kablolar döşendi ama uzun süredir bununla ilgili bir çalışma olmuyor. Hiçbir yetkili de çıkıp bununla ilgili bir açıklama yapmıyor. Eğer MOBESE sistemi yapılacaksa bir an önce yapılsın, yok eğer yapılmayacaksa da birileri çıkıp bunun nedenini açıklasın. 1 yılda bitecek denen MOBESE sisteminin neden bu kadar geciktiğini birileri bize açıklasın’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Haber; Harun Sak

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehirliler Mobese Bekliyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.