Bazı İnsanlar Bazen İnsandır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bazı insanlar bazen insandır. Bazıları da hiç insan değildir. Karşınıza çıkacak en tehlikeli insan tipleri bunlardır. Tıpkı yarı deliler ve yarım akıllılar gibi kafa karışıklığına yol açarlar.

Böylelerini iyi tanıyın ve dikkatli olun. Bunlar saman altından su yürütme ve riyakârlık konularında ustalaşmışlardır. Bir makam kapabilmek için utanılacak duruma düşmekten çekinmezler. Makam sahibi olduklarında ise kendilerini dünya lideri sanırlar.

Kendi kusurlarını kara kediye yüklemeye çalışırlar. Göze girmek ya da suçlarını kapatabilmek için tetikçilik dâhil her türlü kötülüğü yaparlar.

Gösterişe bayılırlar. Yıkamacı, yağlamacı ve yalayıcıdırlar. Sadece kirden ve çürümüşlükten ibaret olan bu soysuzları hafife almayın.    “Kula Minnet Eylemem” kitabından

*

                 Temizlenmenin Yolu Çamurda Yuvarlanmak Değildir

Hatalarınız üzerinde kara kara düşünmeyin, temizlenmenin yolu çamurda yuvarlanmak değildir. Olumsuz düşünceler size zulmeder. Ayağınıza batan dikenler belki de aradığınız gülün habercisidir. Dertlerinizi gözyaşlarınızda boğamazsınız çünkü dertler yüzme bilir.

Niye kara kara düşünüyorsunuz ki renk kıtlığı mı var?

Dünyayı pembe gören kimse, siyah gören kadar yanılmış olabilir ama daha az yıpranır. Cesaretli, sevgi dolu ve anlayışlı olabilirseniz kötü düşünceler beyninize yerleşemez. Size zorluk çıkaran her şey zamanla sizi güçlendirir. Çiçeğin dikeni var diye üzüleceğinize, dikenin çiçeği var diye sevinin.

İyimser kişi sorunların farkındadır ama zorlukların üstesinden geleceğine inanır ve çözüm üretir.  Bir şeyi yapabileceğinize inanıyorsanız beyniniz onu gerçekleştirmek üzere çalışmaya başlar. Başarısızlık, daha zekice başlama fırsatına dönüşebilir. Bir şey iyi bitmemişse henüz bitmemiştir. Görmek isteyenler için yeterince ışık vardır. Sürekli aşağıya bakarsanız gökyüzünü göremezsiniz.

Düşünsel rejim yapın, kendinizi olumsuz düşüncelerden arındırın.

Her zorluk, içinde daha büyük bir faydanın tohumunu taşır. Endişelerinizi ve kuruntularınızı abartmayın. Çıplak ayaklı olmak ayaksız olmaktan iyidir. Düzenim bozulur, hayatım altüst olur diye kaygılanmayın, hayatınızın altı üstünden daha iyi olabilir. Yitirdikleriniz belki de kurtulduklarınızdır. Her felakette bir fırsat arayın. Bazı yenilgiler, başarının sadece taksitleridir.

Çok bilinen bir sözü burada tekrar edeyim: “Hayat size bir limon verdiyse siz onunla bir limonata yapın.” Karanlığı lanetleyin ama bir mum yakmayı da ihmal etmeyin. Eski acılara taze gözyaşı dökmeyin. İçinize ışık girmesine izin verin, o zaman karanlıkta bile yolunuzu bulabilirsiniz. Nokta her zaman son demek değildir.

En uzun gecelerin de bir sabahı vardır.

Yüzünü güneşe çeviren insan gölge görmez. Her güne hayatınızın en güzel günü olması için bir şans verin.

Unutmayın! Şikâyet ettiğiniz hayat belki de başkalarının hayalidir.

“Ben Kalender Meşrebim Ama Güzel Çirkin Ararım” kitabından

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bazı İnsanlar Bazen İnsandır
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.