Tehlikenin farkındayız

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

  

Halkımızın büyük bir çoğunluğu 14 Mayıs 2023 seçimlerine giden süreçte elinden geleni yaptı. “Ya bendensin ya vatan hainisin.” tehditlerine pabuç bırakmadı. Fosseptik ağızlardan fışkıran iğrenç hakaretlere ve iftiralara karşı direndi.

    Muhalefetin seçim şarkısının yer aldığı videolara bölücü örgütün elebaşlarını monte eden, yurttaşlarımızı alevi- kürt konsepti içine sıkıştırmaya çalışan yandaşların tuzaklarına düşmedi ve görkemli bir dayanışma gösterdi.

   Zorbalıklara, adaletsizliklere, liyakatsizliklere, hırsızlıklara, yolsuzluklara, akraba kayırmacılıklarına, kaynaklarımızın yağmalanmasına, şiddet diline, sürekli ayar veren, parmak sallayan, tehdit eden kindar suratlara, mafyatik ve ırkçı saldırılara meydan okudu.

   Kamu özel iş birliği yutturmacasına, dövize endeksli hasta ve yolcu garantili şehir hastanelerine, otoyollara, köprülere, havalimanlarına karşı çıktı.

   İpini koparan binlerce Suriyeli, Libyalı, Lübnanlı, Iraklı, Sudanlı, Afganlı kişilerin sınırlarımızdan ellerini kollarını sallayarak ve sırıtarak geçip şehirlerimize dağılmalarına tepki gösterdi.

   Saray dalkavuklarının birden çok kamu kurumlarına ve kuruluşlarına koftiden görevlerle getirilmelerine, beş on yerden maaş almalarına, liyakatli gençlerimizi mülakat rezillikleriyle eleyerek tüm bakanlıklarını yandaşlarıyla doldurmalarına isyan etti.

   Saraydaki muktedir kızmasın diye enflasyon oranlarını kafalarına göre hesaplayan, verileri çarpıtmak ve düşük göstermek için çırpınan, faizleri, aldığı emirler doğrultusunda indirip çıkaran kurum yetkililerine asla güvenmediğini meydanlarda haykırdı.

   Haksızlıklar karşısında susmayan, zorbalıklardan ve saldırılardan korkmayan gençlerimiz seçim gecesi sandıklara sahip çıktılar. Verdiğimiz oyları korumaya çalıştılar, tutanakların peşinden koştular.

   Peki, sonra ne oldu? Çok tuhaf bir şey oldu. Muhalefet kazandığı bir seçimin ikinci tura kalmasına rıza gösterdi. Özellikle ana muhalefet partisini bir irade bloke etti. Veri akışını durdurup top çevirip zamana oynadılar ve Kemal Beyin oylarını aşağı çektiler. 

   Deprem bölgesindeki yurttaşlarımız, özellikle de Kahramanmaraş halkı seçimlerde iktidarı desteklediler. Seçim sonuçları istedikleri gibi çıkınca sokağa çıkıp tepindiler.

   Pek çok yurttaşımız bu duruma şaşırdı, üzüldü. Tepki gösterenler de oldu. Ben şaşırmadım. Burada yaşayan insanlarımızın adalet talebi yok. Mantıklarından çok duygularıyla hareket ediyorlar ve dincilerin manipülesi karşısında savunmasız kalıyorlar. Haksızlıklara, rüşvetlere, hırsızlıklara, yağmacılıklara karşı duyarlı değiller. “Çalsın ama bizim adamlarımız çalsın ve ara sıra bizi de görsünler.” anlayışı içindeler.

   14 Mayıs 2023 seçimlerinde saray rejiminin aldığı galibiyet Pirus galibiyetidir; yenilgiye mahkum bir galibiyettir. Bu zulümler, bu hakaretler, bu iftiralar, bu yolsuzluklar bir yerde duracak, durması gerek. Enseyi karartmayın. Tehlikenin farkındayız. 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak ikinci tur seçimlerini demokrasi güçleri kazanacaktır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tehlikenin farkındayız
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.