Romanlar Kentsel Dönüşüm İstiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Romanlar Derneği Başkanı Yıldırım Belikırıkoğlu roman vatandaşların yaşadığı Yılmaz mahallesinde kentsel dönüşüm istediklerini belirtti.

Yenişehir Romanlar Derneği Başkanı Yıldırım Belikırıkoğlu, yaptığı açıklamada, ‘Yılmaz mahallesi sakinleri olarak mahallemizde çarpık yapılaşma ve çirkin görüntü sebebiyle halk olarak kentsel dönüşüm talep etmekteyiz lakin buda olmuyor ise nasıl Bursa Büyükşehir belediyesi çarşıda bina ve iş yerlerini boya badana tamirat tadilat ve onarım yapıyorsa bizde Yenişehir Yılmaz mahallesi sakinleri olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ilçe belediye başkanımız Süleyman Çelik’ten bu hizmetleri mahallemize istiyoruz’ dedi.

   Roman vatandaşların her zaman milletinin ve devletinin yanında olduğunu belirten Belikırıkoğlu, ‘Bizden ne istenirse devletimiz ve milletimiz için seve seve yapıyoruz. Devletimizi seviyoruz. Ancak biz fakir insanlarız. Geçimimizi hamallık yaparak, çalgı çalarak ve tarlalara giderek sağlıyoruz. Mahallemizde oturan roman kardeşlerimizin yüzde 90’a yakını günlük kazançları ile geçimlerini sağlıyorlar. Bu nedenle evlerimiz yıkık dökük. Kendi imkanlarımızla yapmamız mümkün değil. Bizim de insan gibi yaşamaya hakkımız var. Bu nedenle devlet büyüklerimizden, özellikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’ten rica ediyoruz. Ya mahallemize kentsel dönüşüm yapılsın, ya da çarşı merkezine yapıldığı gibi çevre sağlıklaştırma yapılsın’ dedi.

   Yenişehir’in İnegöl yolu girişinde yaşayan Roman vatandaşların evlerini kendi imkanları ile yapmalarının mümkün olmadığını da belirten Yıldırım Belikırıkoğlu, ‘Bu çalışma yapılırsa ilçemizin İnegöl yolu girişi de güzel bir görünüm kazanmış olur’ dedi. Haber: Harun Sak

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Romanlar Kentsel Dönüşüm İstiyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.