Yenişehir Çöplüğü Islah Ediliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

22080_3_201606161511

Bursa genelinde tespit edilen 29 düzensiz çöp döküm alanının rehabilitasyonuna yönelik çalışmaları hız kesmeden sürdüren büyükşehir belediyesi, Yenişehir çöplüğünün de ıslahıyla bölgeye 60 bin metrekare yeşil alan kazandırılacağını açıkladı

Geçtiğimiz ay Yenişehir İlçesinde yaklaşık 40 bin metrekare alanda bulunan 150.000 metreküp katı atığın rehabilitasyon çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda düzensiz döküm yapılan alanda yağmur sularının çöp içine sızmasını engellemek ve saha dışına akışını sağlamak amacıyla çöp yüzeyine uygun eğimler verilecek, düzenlenen alanın üzeri atığın, hava ve su ile temasının kesilerek izole edilmesini sağlamak amacıyla 50 santimetre kalınlığında toprak örtü ile kapatılacak.

Çöpün oksijensiz ortamda ayrışması neticesinde oluşan depo gazının çevreye yayılıp tehlike oluşturmasını önlemek amacıyla toprak ile kapatılan alanın üzerine uygun noktalarda metan gazının çıkışının sağlanması için yaklaşık 21 adet gaz bacası teşkil edilecek. Ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi amacıyla saha tel çit ile çevrilerek koruma altına alınacaktır. Bu çalışmalar neticesinde Bursa’ya 60 bin metrekare daha yeşil alan kazandırılmış olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir Çöplüğü Islah Ediliyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.