Temmuz Meclisi Yapıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in izinde olması nedeniyle 1. Başkan Vekili Zekai Dündar başkanlığında toplandı.

   Toplantı öncesi konuşan başkan vekili Zekai Dündar, 24 Haziran seçimlerinin hayırlı olmasını dileyerek, ‘Güzel bir seçim yaşadık. Halkımız tercihini yaptı. Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Ülkemize hayırlı olsun. Katılımın yüksek olması da demokrasimiz açısından son derece önemliydi. Bu arada geçtiğimiz hafta içinde yaşanan dolu ve su taşkınlarından zarar gören vatandaşlarımız için gerekli çalışmalar yapıldı. Yaralarının sarılması için çalışmalar başlatıldı’ dedi.

   İY Parti grubu adına konuşan Ercan Özel’de, seçimlerin hayırlı olmasını dilediği konuşmasında, ‘Bundan 4 yıl önce Belediye meydanındaki çalışmalarla ilgili bir önerge vermiştim. Yeni yapılan belediye meydanındaki parke taşlarının tamamının kırılıp kırılmayacağını sormuştum. Siz o zaman hepsi kırılmayacak sadece düzenleme yapılacak demiştiniz. Ancak hepsi kırıldı. Bununla ilgili görüşlerinizi merak ediyorum’ dedi.

   MHP Grup sözcüsü Mesut Bedel’de konuşmasına 24 Haziran seçimlerinin hayırlı olması temennisiyle başladı.

   Mesut Bedel, ‘Güzel bir seçim oldu. Millet iradesine saygılıyız. Herkesin de saygı göstermesini bekliyoruz. Bu arada ülkemiz gündemini günlerdir meşgul eden minicik bedenleri öldüren canilerin yaşam hakları yoktur. Temennimiz bunlarla ilgili acilen bir yasal düzenleme yapılmasıdır. Ayrıca doludan zarar gören çiftçilerimize de geçmiş olsun diyoruz. Ancak bunların da zararlarının en kısa zamanda tespit edilip zararlarının giderilmesini bekliyoruz. Çarşı düzenlemesi konusunda gerçekten çok sıkıntılar var. Yapan müteahhit çok düzensiz iş yapıyor. Bir yeri kırıp bırakıyor başka yere geçiyor. Bununla ilgili bir denetleme yapılmalı. Çalışmalar çok yavaş gidiyor. Belli bir planla çalışılmıyor. Bu çalışmaların bir an önce tamamlanmasını bekliyor vatandaş. Yapılan çalışmalar sırasında telefon ve internet hatlarını koparıyorlar ve Telekom ağır çalışıyor. Bu nedenle de vatandaş mağdur oluyor. İnşallah kurban bayramına kadar bu çalışmalar tamamlanır. Bunun yanı sıra kapalı Pazar yeri ne oldu? Mobese ne oldu? Otopark sorunu ile ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz? Belediye Hizmet binası ile ilgili çalışma ne zaman başlayacak. Şu an Yenişehir emniyeti piyasada yok. Emniyet kayboldu. Yenişehir’de bir başı boşluluk var. Sadece proje göstermekle olmuyor. Görev süremizin 4 yılını tamamladık ama görünen bir şey yok. Subaşı Mahallemizin düğün salonlarında bir tadilat isteği var. Bunun yanında yeni sanayide anonslar duyulmuyor. Tüm bunlarla ilgili vatandaş bilgi istiyor’ dedi.

   AKP grubu adına konuşan Salih Seyrik’de, meclisin hayırlı olmasını dileyerek, ’24 Haziran seçimleri ülkemize hayırlı olsun’ dedi.

Sorulan soruların bir kısmına yanıt veren Belediye Başkanvekili Zekai Dündar, ‘Ağustos ayında meclisimiz tatil yapacak. Eylül meclisinde Belediye Başkanımız Süleyman Çelik, meclise geniş bir bilgi verecek’ dedi.

   Belediye Meclisinde daha sonra görüşülen maddelerde oy birliği ile kabul edildi. Haber:Harun Sak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Temmuz Meclisi Yapıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.