Birkaç öne çıkan isim
1927 yılı Hüdavendigar Vilayet Salnamesi'nde köyde muallim olarak Mehmet Fahri Efendi görev yapmaktadır. Mehmet Fahri Efendi'nin 1903-1908 yılları arasında Yenişehir'de Şemakizâdeler tarafından kurulan Şemaki Mektebi'nin başmuallimi olduğu görülmektedir.
Köyün 1800'lü yılların ikinci yarısında öne çıkan isimlerinden olan Salih Ağa, aynı zamanda 1877-1880 yılları arasında belediye meclisinde de görev yapmış, ahali tarafından yardımsever ve otoriter bir kişi olarak bilinmekte idi.
Salih Ağa'nın oğlu olan İbrahim Ağa'nın da 1930 yılında ilçede manifaturacılık işi ile iştigal ettiği ve Bali Bey (Çarşı) Cami'sinin son cemaat yeri tavanı ile dış saçaklarını tamir ettirdiğini görmekteyiz.
Cumhuriyet Döneminde
Çeltikçi Köyü mevcut camisi 1985 yılında yapılmıştır. Köyde bulunan eski camii hakkında elimizde yeterli bilgi ve belge mevcut değildir. Yeni yapılan cami, minaresinin büyüklüğü ve süslemeleriyle modern bir görünüme sahiptir.
1977 yılında Çeltikçi Köyü gençlerinin spor yapmasına imkân sağlamak amacıyla kurulmuş bir spor kulübü mevcuttur. Sarı – kırmızı renklere sahip kulüp 1985-86 sezonunda Bursa'da il şampiyonluğunu kazanmış ve amatör kümelerde mücadele etmiştir. Kulübün gelirleri üye aidatları, bağışlar ve muhtarlığın sağladığı destekler olmuştur. Köye bölge sahası olarak tribünlü bir futbol sahası kazandıran kulüp son zamanlarda ekonomik sebeplerden dolayı faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştır. Köyün gençleri futbola düşkündür.
2005 yılında Vedat Uzun başkanlığında kurulan Çeltikçi Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, köyün ekonomisine hatırı sayılır derecelerde katkı yaparak, köylünün ekim, dikim döneminden hasat ve pazarlama dönemine kadar yanında olmaktadır.
Kahramanları
Köy Yunan işgali zamanında en çok zarar gören köylerin başında gelmektedir. Gerek Cihan Harbi gerekse de Çanakkale ile Kurtuluş savaşı ve çeşitli dönemlerde birçok kahramanlarının şehit olduğu köyün yakın tarihte de Güneydoğu şehitleri mevcuttur. Bunlardan Ekrem Kaya 3 Mart 1994 tarihinde Tunceli ili Ovacık ilçesinde trafik kazası neticesinde şehit düşmüştür. Seyit Ali Akıncı ise 16 Ağustos 1995 tarihinde Ağrı ili Doğubeyazıt ilçesi İpek Geçit'in de şehit edilmiştir.
8 Kasım 1978 tarihinde Ankara'da gerçekleşen ve Türkiye tarihine "Bahçelievler Katliamı" olarak yer alan menfur saldırı da vefat eden gençlerden Efrahim Ezgin'in de kabri Çelebi Köyü mezarlığındadır.
Nüfus değişimleri
Köye ait en eski nüfus verisini 1487 yılı tahrir defteri sayesinde öğrenebilmekteyiz. Bu tarihte köyde 8 hane Müslüman ve 58 hane de gayrimüslim yaşamakta idi. 1521 yılı tahrir defterine göre ise köyde 27 hane Müslüman ve 77 hane de gayrimüslim kayıtlı olduğu gözükmektedir. Olasılıkla köyde yaşayan gayrimüslim halk Osmanlı öncesinden kalma yerli halktır. Kayıtlarda Osman Gazi bölgeye geldiğinde özellikle dağlık ve yamaç alanlardaki Bizans köylerinin boşaldığını, ovada bulunan Rum nüfusun ise köylerini terk etmediği bilinmektedir. Zamanla söz konusu bu gayrimüslim halk ya ihtida etmiş ya da kıyı şeritlerine göç etmiştir.
XIX. yüzyılın sonlarında köydeki gayrimüslim nüfusun kaybolmuş köyün bir Türkmen Köyü olduğunu görmekteyiz. 1844 yılına ait Temettuat defteri verilerine göre köyde 42 hane bulunmaktadır. 1898 yılı Hüdavendigar Salnamesi'nde köyde 71 hanede 410 kişinin yaşadığı kayıt edilmiştir. 1908 yılında 72 hane nüfusu olan köyün; Cumhuriyet'in ilk nüfus sayımı olan 1927 yılında ise nüfusu 91 hanede 231'i kadın ve 200'ü erkek olmak üzere 431 nüfusu bulunmaktadır. 1990 yılında 160 hanede 1.053 kişi olan nüfus, 1997 yılında 171 hanede 730 kişiye gerilemiş ise de 2000 yılı nüfus sayımına göre 200 hanede 850 kişi olarak tespit edilmiştir. Bu tarihten sonra göç vermeye başlayan köy 2015'de 600, 2020'de 572 ve en son 2021'de 554 kişi olarak kaydedilmiştir. Nüfusunun gerilemesinde en büyük etmenlerin başında Bursa ve Yenişehir'e çalışmak için göç edenlerinin yanı sıra, yükseköğrenim gören kişi sayısının çokluğu ve köyün Yenişehir'e yakın olmasından kaynaklanan yerleşimler gelmektedir. Köyde tarımsal faaliyetlerine devam eden fakat Yenişehir'de ikamet eden Çeltikçili nüfusu yadsınamayacak orandadır.
Bölgenin en geniş ve aynı zamanda en verimli tarım arazilerine sahip olan Çeltikçi Köyü yeraltı su seviyesinin de yüksek olduğu köylerdendir. Arazi yapısının verimliliği nedeniyle de tarımsal faaliyetlerin en yoğun yapıldığı köyler arasındadır. Topraklarından yılda bir kaç kez ürün almak mümkündür. Tarımsal faaliyetleri ile ekonomik refah seviyesi yüksek olan köyde son yıllarda tahıl ve sebzenin yanı sıra meyvecilik de ön plana çıkmıştır. Köyde irili ufaklı hayvan çiftlikleri de bulunmaktadır.