1. Haberler
  2. Güncel
  3. Sadi Aktaş: Dökülen Biberler Çıkma

Sadi Aktaş: Dökülen Biberler Çıkma

featured

Yenişehir Yolören köyünde çiftçilik yapan bir kişi, Biberin para etmemesi nedeniyle biberlerini hayvanlara yem olarak döktü. Üreticinin biberleri traktörden dökerek hayvanlara yem olarak verdiği anlara ilişkin görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Ticaret Bakanlığı olaya derhal müdahale etti, usule aykırı imha nedeniyle cezai süreç başlatıldı.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Şadi Aktaş, sosyal medyada gündem olan ve çöpe dökülen biberlere ait görüntülere tepki gösterdi. Kamuoyunda tepkilere neden olan bu görüntülerle ilgili konuşan Aktaş, dökülen ürünlerin “çıkma biber” olarak bilinen, tarlada kalan ve değerlendirilmesi mümkün olmayan ürünler olduğunu vurguladı.

Başkan Aktaş, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Zaten çöpe atılacaktı, şov yapmayı tercih ettiler.” Görüntülerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirtti.

Yenişehir’in önemli tarım merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Aktaş, üreticiye destek olunması gerektiğini ifade etti. “Çıkma biber” tabirinin sektörde yaygın şekilde bilindiğini söyleyen Aktaş, bu ürünlerin pazarlanabilir olmadığını ve genellikle atıldığını belirtti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sadi Aktaş: Dökülen Biberler Çıkma
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.