Sanayinin en eski esnaflarından olan Mehmet Cesur, 2026 yılının ilk aylarında yapılması planlanan Yenişehir Demirciler ve Madeni İşler Sanatkarları Esnaf Odası başkanlığına adaylığını açıkladı. Yenişehirli basın mensupları ile Küfe Art’da kahvaltıda bir araya gelen Mehmet Cesur, hedeflerini ve sanayi esnafına yapacaklarını anlattı. 1968 yılında Yenişehir’de doğduğunu belirten Mehmet Cesur, yaklaşık 50 yılının sanayide geçtiğini belirtti. Cesur, konuşmasında şunları söyledi:

Sanayimizin sorunlarını çok iyi biliyorum. Hayatım bu sanayide geçti. Biz seçimleri bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Bu nedenle bu kez bayrağı biz taşımak için yola çıktık. Bu zamana kadar sanayimize hizmet eden tüm başkan ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Seçimler bayrak yarışıdır ve seçimi kim kazanırsa kazansın biz her zaman sanayi esnafımızın yanında olacağız. Küskünlük kırgınlık yok. Biz sorunları sanayinin içinden gelen birisi olarak iyi biliyoruz. Öncelikle sanayimizde yaşanan hırsızlıkları önlemek için sanayimizin 6-7 girişine de kamera sistemi yerleştireceğiz. Ayrıca yapacağımız girişimlerle mahalle bekçilerimizin sık sık sanayimizde gezmelerini sağlayacağız. Gerekirse belli başlı yerlere bekçi kulübesi yapacağız. Yollarımız sıkıntılı ve çok su birikintileri oluşuyor. Yerel yönetimimizle birlikte bu sorunu çözeceğiz. Belki de sanayi esnafımızın en büyük sorunlarından birisi olan çırak konusunda meslek liselerimiz ile iş birliği yapıp bu sorunu kökünden çözeceğiz. Sanayimizde yeniden ahilik kültürünün gelişmesi için projelerimiz var ve bunları hayata geçireceğiz. Bunun gibi daha birçok projemiz var ve bunları seçim zamanına kadar kamuoyu ile paylaşacağız. Kendimize güveniyoruz ve inşallah seçimi kazanmamız halinde tüm bu sorunları kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Bu vesile ile seçimlerde aday olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kırgınlık ve küskünlük olmadan sanayi esnafına yakışır bir seçim olacağından hiç şüphemiz yok. Biz bunun için elimizden geleni yapacağız’ dedi.
Mehmet Cesur sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Bu önemli süreçte amacımız, Odamızın temsil gücünü arttırmak, meslektaşlarımızın ekonomik refahını destekleyecek projeler üretmek ve genç girişimci ustalarımıza daha iyi bir hizmet ve gelecek hazırlamaktır.
Yeni Dönemde, şeffaf, katılımcı ve çözüm odaklı bir yönetim anlayışıyla birlikte ve siz değerli arkadaşlarımın destekleriyle birlikte daha güçlü ve hizmet odaklı bir Oda inşa edeceğiz.
Bu önemli süreçte, değişim ve gelişim yolculuğumuzda, sektörümüzün daha güzel yarınlara ulaşması için duyduğum sorumlulukla, yaklaşan seçimlerde Yenişehir Demirciler Ve Madeni İşler Sanatkarları Esnaf Odası Başkanlığı’na aday olduğumu büyük bir onur ile açıklıyorum’ dedi.
